Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Segítség! Tudnátok ajánlani...

Segítség! Tudnátok ajánlani valami extra kímélő tusfürdőt?

Figyelt kérdés
a problémám az lenne hogy ekcémás vagyok és eddig mindegyik tusfürdő amit használtam nagyon szárította a bőröm és viszket tőle az ekcémám.
2013. dec. 11. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
2013. dec. 11. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Atópiás bőrtipusnak hívják. A megoldás, hogy nem használsz tusfürdőt, hanem szappant, lehetőleg mosósszappant, és azt is csak az intim részekre, és ahol alkalmasint piszkos 8pl. saras) vagy. És RITKÁN tisztálkodni. Pl. mosdani is lehet zuhanyzás helyett.

A bőrgyógyász szokott felírni mosakodókrémet, azt fürdés közben és után is lehet kenni.

Még a babaolaj is jó, de szagtalant vegyél.

Illóolajok közül a mandulaolaj jó bőrtáplálásra.

Krémek helyett pedig gélek.

És csalán- vagy nyírfalevéltea kúra.

Lemosásra nem próbáltam, de teával lemosni is jó lehet az ekcémás bőrfelületeket.

2013. dec. 11. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Jaj, eszembe jutott tusfürdő is: az Eucerin márkájú termékek vannak ekcémásoknak, de ez drágább, mint az előbb felsorolt megoldások.
2013. dec. 11. 22:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Itt van: [link] .
2013. dec. 11. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:
A patikában vehetsz mosakodókrémet, nem kell felíratni. Ott keverik ki a gyógyszertárban, és nem tartalmaz irritáló adalékanyagokat. Mosdásra és testápolókrémként is használható.
2013. dec. 11. 23:59
 6/8 anonim ***** válasza:

5: Igen, csak 90%-os támogatás van rá receptre.

Jó, hogy nem horror árú, de ha rendszeresen szükség van rá, nem mindegy, hogy 45 Ft vagy 450.

2013. dec. 14. 03:23
 7/8 A kérdező kommentje:
olyan mosdókrémem volt / lehet még van is otthon nem tudom de hát az borzalom. nagyon rossz vele fürdeni betapad ilyen csomókba alig lehet lemosni és gyógyszer szagom van utána :S a jonsons baby termékeket használja valaki? az elvileg 100% hipoallergén. szerintetek az hatásos lehet?
2013. dec. 15. 12:13
 8/8 anonim ***** válasza:

7: Isten ments, az allergizál.

Írtam már fent az infókat, az miért nem jó?

2013. dec. 15. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!