Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Antibiotikumtól lehet ez?

Antibiotikumtól lehet ez?

Figyelt kérdés
Tegnap elkezdtem szedni a Aktil-Duo antibiotikumot ,ezt írta fel a doki egy vírusra ....Reggel beszedtem egyet,meg kora este is...viszont kicsit később..elkezdtem viszketni,kiütések jöttek ki rajtam ,amik nagyon viszketnek...Először nem értettem mitől..gondolkoztam,hogy lehet bolha? (Ugyanis van bent macska,kutya..de mindkettő ritkán érintkezik a külvilággal,fürdetve vannak, van rajtuk bolhanyakörv, és nem vakaróznak ,meg be vannak csepegtetve!)Aztán ma reggelre tiszta kiütés lettem mindenhol,arcomtól kezdve lábujjamig! Megnéztem az antib. tájékoztatóját..írja,hogy allergiás reakciót okozhat..eddig nem voltam allergiás gyógyszerre ..most előfordulhat?????
2013. nov. 6. 06:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, menj vissza a háziorvoshoz, másik gyógyszer kell.
2013. nov. 6. 06:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Vírusra nem kell antibiotikum.

Néha az ilyen nem is allergia, hanem

A) tényleg talált bacikat és azok szétesve ilyen pici viszkető kicsit gennyes közepű dolgokat okoznak a bőrön.

B) ha fiatal vagy , és még nem volt mirigylázad ( mononucleosis) annak jellemző tünete torokgyulladás, esetleg genny is a mandulán, de bizonyos (az aktil is esélyes rá) antibiotikumot kap valaki, akkor kiütéses lesz.

Ha ilyen hatóanyagú gyógyszert szedtél már gond nélkül korábban, akkor kevésbé valószínű az allergia ( nem a neve, a hatóanyaga számít) Esetleg valami antibiotikumon kívüli összetevője is okozhatja. Akkor csak a szó szerint ugyanilyet kerüld.

Ha viszont még más néven se szedted soha, és a fentiek is kizártak, akkor a hatóanyagait is kerülnöd kell a továbbiakban.

2013. nov. 6. 10:00
 3/3 anonim válasza:
Rendben köszönöm a segítségeteket!:)
2013. nov. 7. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!