Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Érdemes a recept nélkül...

Érdemes a recept nélkül kapható antihisztaminokkal próbálkozni?

Figyelt kérdés
Viszonylag gyenge szénanáthám van. Egy oldali orrdugulást jelent éjszaka. Érdemes e recept nélkül kapható gyógyszerekkel próbálkozni? Vagy csak pénzkidobás?

2013. okt. 26. 09:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
én azt olvastam a sólámpáról hogy úgy hatásos, ha négyzetméterenként van egy... én is arra gondoltam hogy jólesz az, de ezekután már nem gondolom. míg erre a kütyüre azt mondják hogy az elsö napokon elkezdhetsz köhögni, ami szuper, mert akkor hat jól ezekszerint... én most tervezek venni ebbevaló szüröt, meg 100 fortért ventillátort, amivel megfújom, minek adjak ki azért 8000et, ;)
2013. okt. 26. 16:16
 12/20 A kérdező kommentje:

Ezzel sokat segítettél. Nekem van olyan ventilátorom amibe szűrőt lehet tenni.

Gyakorlatilag akkor itt arról van szó hogy egy darabos sókristályokat tartalmazó betéten átszívja a levegőt?

Ez esetben még betétet sem kell venni.

1 kiló só kb 50 forintba kerül ezek meg 10 deakát adnak 2500 ért.

Még 1x köszi.

2013. okt. 26. 23:08
 13/20 anonim ***** válasza:

igen, igen...

átfújja/átszívja, jahh

jahh megveszed simában sokkal olcsóbb

bár akkor parajdit vennék 500ba van kb kilója

node hogy teszed bele olyan pici kis csomagocskákba? amiröl honnan tudod hogy átmegy a só, mer én is erre gondoltam így kéne, de most azon vagyok lehet egyszerübb megvenni a betétetvagymiezt...

no nemtudom, szóval mit gondolsz hogy lehetne megoldani?

2013. okt. 27. 00:28
 14/20 anonim ***** válasza:
jahh, persze szívesen :)
2013. okt. 27. 00:29
 15/20 A kérdező kommentje:

Az Auchanban lehet kapni 200 HUFért nagyszemű tengeri sót. Ezen már át lehet szívni a levegőt és laza szövésű textilen sem esik át.

2013. okt. 29. 00:46
 16/20 anonim ***** válasza:

én is hasonló megoldási lehetöségekre jutottam, ha megcsinálod kérlek mindenképp írj nekem hogy hogyan sikerült, mennyire hatásos.

a gyári betétben a sok sok buborék miatt, nagyon nagy a felület, ezt ha vászonrétegekkel akarjuk reprodukálni akkor szerintem ebböl több réteg kell, vagy egy nagyon nagy. mindkettö újabb kérdéseket problémákat vet fel. szerintem szuper lenne ha tudnánk valami egyszerü hatásos alternatívát ezzel kapcsolatban, még gondolkozom rajta én is :)

másik ötletem, hogy kiló sót belevarrni textílbe, és kispárna. szerintem ez szuper lenne az esti orrdugulási problémádhoz, nekem is van ilyen problémám és fogok is ilyet készíteni, még nemtudom mikor kerül rá sor, remélhetöleg a közeljövöben

2013. okt. 29. 07:16
 17/20 A kérdező kommentje:

Már készül a szűrő betét. Van egy rakás elhasználatlan szűrőbetét anyagom. Valami ilyesmi:

[link]

ez nagyon laza műszálas anyag

és van vakolattartó hálóm is szintén fölösben.

[link]

ez a kettő fogja megtartani a 2kg 2mm szemcseméretű sót a keretben. Már ahol szabadon kell hagyni a levegő áramlás miatt.

Ha kész lesz teszek fel képeket.

Anno még szintén csináltam HEPA szűrős ventilátorokat légtisztításara, ezekbe lehet majd bele tenni a HEPA szűrő helyére. Van egy 65Wos brutál és egy 10Wos csendesebb kivitel. Majd kiderül hogyan muzsikál...

2013. okt. 29. 23:36
 18/20 anonim ***** válasza:

na végre valaki aki tesz is valami! :)

kíváncsiam várom az eredményeidet, mindenképp értesíts mire jutsz, képek persze hogy jöhetnek.

extraként elmondom én milyet gondoltam ki, bár jelenleg nem prio a megvalósítása nálam, de az ötlete nekem tetszik:

állvány, amiben sok mondjuk 5-10 réteg vizszintben harisnya van, erre kerül a só, az egész csak oldalról lefedve, de úgy hogy 1-1 centivel kijjebb, hogy legyen a harisnya mellett is egy pici levegöátmeneti lehetöség (arra gondok, ha már egyszer felrepült a só, akkor egy másik harisnya ne állítsa meg) az egészet lehetne melegíteni infrafilmmel, pár watt nem költség, merhogy van a melegítös eljárás is, így kapásból lehetne ezt a kettöt kombinálni, majdan pedig a levegömozgást ionizálóval megvalósítani, így se hangja sincsen (huhh...) és még a levegöt is ionizálja, ami megint csak szuper dolog.

jahh valahogy így, sót lehet picit összetörném, néhanéha újra, hogy legyenek kis szemcsék amik röpködhetnek.

2013. okt. 30. 07:45
 19/20 anonim ***** válasza:

no kész a kispárna :D nagyon jól néz ki, sajnos képet nemtudok mutatni róla ment nincs hozzá technológiám.

2 db kispárna anyagköltség:

30x150 cm textil piros 150 huf

4 kiló kémiailag kezeletlen bányasó 160 huf

azaz 155 huf per kispárna :)

ha megrázom porzik, így már látom mi az ami mászkálhat a sóból a levegöbe. kíváncsi vagyok most hogy fogok aludni

2013. okt. 30. 14:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Nevetséges, amit írtok.

Tégy egy evőkanál sót egy liter vízbe, azt töltsd egy mély tálcába vagy mélytányérba stb.!

Hagyd párologni!

Hetente cseréld!

Ennyi!

2015. aug. 14. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!