Gyógyszertárban kikevert kenőcsre is lehetek allergiás?
Kb 2 hónapja lett ekcémás a kezem. Néhány hétig otthon próbáltam gyógyítani, végül elmentem orvoshoz.
Elocom kenőcsöt kaptam+mosakodókenőcsöt. Mindkettőt gyógyszertárban keverik ki. Semmi illat, semmi színezék...
Az elocom kb 3 nap alatt gyönyörűen rendbehozta a kezemet, de kb a negyedik naptól kezdeve más típusú kiütések (hólyagok) jelentek mega a kezemen, mára már az egész testem pöttyös. Hozzáteszem, hogy a mosakodókenőcsöt "natúrban is kentem a kezemre, mert úgy láttam, hogy nagyon jól hidratál-kb 2 nap alatt nyoma sem volt berepedezésnek.
A kezem most nagyon viszket, ég, duzzadt; a testem csak időnként kez el viszketni, és csak apró pöttyök avannak mindenhol.
Lehet, hogy pont a gyógyszertári kenőcstől lett még rosszabb az ekcémám?
Köszönöm a válaszokat.
Valószínűleg az Elocom kenőcsben volt valami, ami ezt a reakciót kiváltotta.
Az orvosomtól kaptam egy hormontartalmú gyógyszert, illetve Elocom olsatot írtfel; és most már gyógyulófélben van...most épp vastagon hámlik, de NEM VISZKET és alatta ott a szép új bőr :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!