Lehetséges, hogy azt kívánom folyamatosan, amire allergiás vagyok?
Az, hogy mire vagy allergiás általában nem befolyásolja azt, hogy mit kívánsz.
Érdemes lenne utána járnod, hogy vajon tényleg allergiás vagy-e a lisztes dolgokra (ha ennyrie rosszul vagy, akkor persze elég valószínű), de lehet ez még más is, pl akár még cukorbetegség is. Ezt a gasztroenterológus szakorvos vérvétellel meg tudja állapítani, de általában szoktak javasolni hozzá még egy béltükrözést is, hogy lássák, a sok elfogyasztott allergén termék milyen hatással volt a beleidre (nagyon erős károsodások is kialakulhatnak ennek következtében, főleg, ha gyakori hasmenésed is van).
A további teendők pedig, hogy kerülöd a lisztes dolgokat. A péksütemények legtöbbjét rizs- vagy kukoricaliszttel, is el lehet készíteni és vannak nagyon finom zabpehely alapú sütik is (én sem eszem sima lisztet, ezért sok mindent kipróbáltam már). A fehér cukrot pedig lehet nyírfacukorral helyettesíteni (kivéve kelt tészták), ugyanolyan édes és finom, csak egyáltalán nem egészségtelen.
A tüneteid alapján ez már egyáltalán nem tűnik kis dolognak, úgyhogy valahogy mindenképp fel kellene keresned egy szakembert, mielőtt még durvább tüneteid lennének, vagy szép sorban elkezdenének leállni a szerveid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!