Orrcseppről való leszokásról ez normális jelenség?
Szia, ajánlom neked a Butejko légzésterápiát! Nézz utána a neten.
Orrkidugításra gyors segítség:
Nyugodtan, egyenesen ülve vagy állva lehetőleg, amennyire csak megy orron át kis levegőt veszel úgy, hogy a hasad emelkedjék, ne a mellkasod, a levegő csendesen áramoljon, ne surrogjon. Az ajkadra vízszintesen helyezett ujjadon ne érezd a levegő áramlását. Kb. 2 másodperc a belégzés. Ezt követően lehetőleg, amennyire csak megy, orron át kilégzés úgy, hogy ne surrogjon a levegő, csendesen, pocak behúzódik. Az ajkadra vízszintesen helyezett ujjadon ne érezd a levegő áramlását. Mikor minden levegő kiment, orrodat befogod, és a fejed-felsőtested előre-hátra ill. oldalra ingatod addig, amíg határozott légszomj nem lesz - de csak annyira, hogy ne kelljen kapkodnod a levegőt. Ekkor ismét levegőt veszel csendesen, kb. 2 másodperc, és így tovább.
Nekem mindig működik
2-es vagyok
Valamiért "elküldődött" az előbb.
Ezek a kapkodó, stresszes légzések valóban összefüggnek az elvonással, de egyúttal éppen a szájon át történő légzéssel is, plusz a kapkodó légzés egy ördögi kört alakít ki, mert túl alacsony lesz a vér szén-dioxid szintje. Ugyanis a megfelelő oxigén-ellátottsághoz kell egy egészséges szintű szén-dioxid mennyiség is a vérben. Az köztudott, hogy nem jó a túl sok, de az már kevésbé ismert, hogy a kevés se jó.
Szia, még mindig én, az előző :)
Ha küldesz priviben e-mail címet, és megtalálom róla az anyagot, akkor küldök erről a légzésterápiáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!