Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Milyen veszélye lehet egy...

Milyen veszélye lehet egy felnőtt emberre nézve annak, ha gyermekkorába nem volt himlős?

Figyelt kérdés
Illetve másik kérdésem: a kisgyerekeket ha himlősek, miért veszik ki az oviból? Olyannak már úgyse tudja átadni, aki átesett rajta, aki meg még nem, inkább essen át rajta oviban, mint felnőttkorban.

2013. jún. 28. 16:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért veszélyes, mert nagyobb korban már az idegrendszert támadja meg. A másodikra nem tudok válaszolni.
2013. jún. 28. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

ha nőről van szó, akkor a himlő vírusa komoly problémákat(pl fejlődési rendellenességet) okoz a magzatban. én se emlékszem, hogy bárányhimlős lettem volna :/. olyankor védőoltást adnak. hogy férfinál mi történik, nem tudom, de az biztos, hogy sokkal súlyosabb a lefolyása felnőttkorban, mint gyerekkorban.

másrészt azért veszik, ki, mert betegen nem szokás közösségbe menni. lehet a tömegközlekedésen fertőz meg valakit, de amúgy is gyenge, nincs értelme oviba járatni.

2013. jún. 28. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
azért veszik ki az oviból,mert ez olyan betegség,amit ki kell feküdni,hogy ne legyenek szövődményei. szoktak rendezni himlő-partyt,de úgy,hogy a beteg gyerekhez viszik el az egészségeseket,ha úgy gondolja a szülő,hogy túl akar lenni rajta.
2013. jún. 28. 16:47
 4/5 A kérdező kommentje:
nah erről nem is hallottam :) engem is elvihetett volna anyum egy ilyen himlő partyra :)
2013. jún. 28. 16:55
 5/5 A kérdező kommentje:
A felnőttek esetében, akik még nem voltak himlősek, ajánlatos, hogy ők is essenek túl rajta, még ha veszélyesebb is, vagy ők már próbálják meg elkerülni, hátha leélik úgy az életük, hogy voltak himlősek?
2013. jún. 28. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!