Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Miért nem kapok levegőt?...

Miért nem kapok levegőt? Éjjel lehet tőle bajom? (Orrsprayfüggőség)

Figyelt kérdés

2017-ben kezdődött a problémám, egy költözés alkalmával. Az új városban szinte azonnal tüsszögni kezdtem és bedugult az orrom.

Azóta éltem több helyen (messze onnan), de a problémám megmaradt.

Akkor Rhinospray-t kezdtem használni, aminek 7 évig függője voltam, 1 éve hagytam abba.

Valamennyire jobb lett a helyzet, de nem teljesen kapok levegőt az orromon keresztül. Folyton száraz és kissé véres belül.

Napközben érzem, hogy így fulladok, többször a számon lélegzem, de ami aggaszt, hogy éjjel nem alszom nyitott szájjal, az orromon keresztül pedig kevés levegőhöz jutok.

Ennek lehet következménye?

tegnapelőtt 11:46
 1/7 A kérdező kommentje:
Amit még észrevettem, hogy tavaly szeptember/októberig egészen jó volt a helyzet, de ahogy elmúlt a hőség, rosszabb lett.
tegnapelőtt 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Télen száraz levegővel egyébként is jellemző probléma ez. Párásítasz otthon?

Illetve ha a háziorvosod tud a problémádról, írass fel vele szteroidos orrsprayt, pl. nasotasone vagy mometasone. Ezek nem okoznak függőséget.

tegnapelőtt 11:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem párásítok. Konvektorral fűtünk egyébként, a szobám kicsi.
tegnapelőtt 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Allergia?
tegnapelőtt 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben mindenképpen kipróbálnám a párásítást. Aroma diffúzor pl. Attól, hogy kicsi a szoba, a fűtés még szárítja a levegőt.

Én saját magamon is érzékelem, hogy két egymás utáni napon bekapcsolt párásító (2×3 óra) után nem volt véres az orrom belülről és nem dugult be.

tegnapelőtt 17:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Milyen készüléket használsz milyen olajjal? Ettől nem lesz penészes a szoba? (Hajlamos rá.)

tegnapelőtt 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha hajlamos a peneszesedesre a szoba a parasitot kb felejtsd el... Vegyel egy paramerot, rendelve kb 200ft-os tetel. Nem lehet, hogy szekreny mogott van penesz? Mert az is allergizalhat? Egyébként allergiara gobdoltal mar?

Ha ennyire rossz a helyzet, es nem mulik semmitol, miert nem mesz el orvoshoz? Lehet valami bagatel problema, orvosoljak, es nem kell ezreket koltened mindenfele vacakra, hatha hatnak.

tegnap 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!