Miért nem kapok levegőt? Éjjel lehet tőle bajom? (Orrsprayfüggőség)
2017-ben kezdődött a problémám, egy költözés alkalmával. Az új városban szinte azonnal tüsszögni kezdtem és bedugult az orrom.
Azóta éltem több helyen (messze onnan), de a problémám megmaradt.
Akkor Rhinospray-t kezdtem használni, aminek 7 évig függője voltam, 1 éve hagytam abba.
Valamennyire jobb lett a helyzet, de nem teljesen kapok levegőt az orromon keresztül. Folyton száraz és kissé véres belül.
Napközben érzem, hogy így fulladok, többször a számon lélegzem, de ami aggaszt, hogy éjjel nem alszom nyitott szájjal, az orromon keresztül pedig kevés levegőhöz jutok.
Ennek lehet következménye?
Télen száraz levegővel egyébként is jellemző probléma ez. Párásítasz otthon?
Illetve ha a háziorvosod tud a problémádról, írass fel vele szteroidos orrsprayt, pl. nasotasone vagy mometasone. Ezek nem okoznak függőséget.
Én a helyedben mindenképpen kipróbálnám a párásítást. Aroma diffúzor pl. Attól, hogy kicsi a szoba, a fűtés még szárítja a levegőt.
Én saját magamon is érzékelem, hogy két egymás utáni napon bekapcsolt párásító (2×3 óra) után nem volt véres az orrom belülről és nem dugult be.
Milyen készüléket használsz milyen olajjal? Ettől nem lesz penészes a szoba? (Hajlamos rá.)
Ha hajlamos a peneszesedesre a szoba a parasitot kb felejtsd el... Vegyel egy paramerot, rendelve kb 200ft-os tetel. Nem lehet, hogy szekreny mogott van penesz? Mert az is allergizalhat? Egyébként allergiara gobdoltal mar?
Ha ennyire rossz a helyzet, es nem mulik semmitol, miert nem mesz el orvoshoz? Lehet valami bagatel problema, orvosoljak, es nem kell ezreket koltened mindenfele vacakra, hatha hatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!