Mitől függ hogy egy adott anyag(étel,gyógyzser,fertőútlenítőszer stb) milyen gyakran okoz 1-es típusú allergiát ?
Figyelt kérdés
Ugye az ételek esetén általában közvetlen a protein az allergén, de majdnem minden gyakran fogyasztott ételben van protein, mégis pl a petrezselyemallergia extrémgigaritka, míg a mogyoró/hal/ojás/szója/szezámallergia viszonylag gyakori.
Gondolom a gyógyszerellergia azért ritkább, mert
1: A legtöbbe nincs közvetlen protein, csak hapténként tud kovalens kötéssel kapcsolódni a szerveeztbe lévő fehérjékhez.
2:Ritkábban szedik be az emebrek így kevesebb az esély a szenzitizációra? Viszont a leggyakrabban allergiát okozó gyógyszerek azok pont azok amiket nem surun szednek az emberek mint pl antibiotikum, fájdalomcsillapítő, nem pedig SSRI/Béta blokkoló amit napi szinten szedni kell.
ma 17:45
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!