Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Az allergiának vannak fokozata...

Az allergiának vannak fokozatai? Egy méz allergiást csak belülről vagy kivülről is allergizál a méz? A többi lent

Figyelt kérdés

Szóval éppen egy történetet írok, amiben a főhős allergiás a mézre, de eléggé forró helyzetbe kerülnek és a bőrére kerül némi méz. A kérdésem az, hogy attól is kipirosodhat, bedagadhat, lehet kiütése vagy nem? Előre is köszi a válaszokat.

Barátnőm tesója allergiás a mogyoró félékre, ha megeszi, de érdekes módon, ha simán a kezébe fogja megpucolva, semmi. Innen jött a feltevés, hogy ez mindegyikkel így van, vagy vannak kivételes esetek.

#méz allergia
nov. 17. 00:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindenhonnan
nov. 17. 00:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, én is így sejtettem, de ez a biztos.
nov. 17. 00:55
 3/5 anonim ***** válasza:
a kézbefogásnál persze hogy nincs allergia, de hogyha esetleg a barátnőd megpróbálná a bőrébe vékony bőr részen beledörzsölni a bőrébe a megpucolt mogyorót akkor mindjárt allergia lenne
nov. 17. 01:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Anyukám tényleg pont méz allergiás. Eleinte csak attól lett baja ha ette (de attól fulladás, anafilaxiás sokkra való pen is volt otthon de sose kellett végülis), de mézestésztát gyúrni tudott. Később már azt sem mert kiütéses lett (nem tudom mennyire, és szerintem nem azonnal).

Elvileg attól is függ hogy mi van a mézben, tiszta akácmézet ehetne csak a méheknek nem lehet megparancsolni hogy tényleg semmi mást ne tegyenek bele, szóval inkább nem kockáztat.

Remélem tudtam segíteni :-)

nov. 17. 14:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, nagy segítség volt, még egyszer, köszönöm :)
nov. 17. 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!