Póthajas fonás után előfordulhat kipirosodás esetleg fehér kis hólyagok a fej hátsó részén?
Az egyik családtagom szerdán póthajas fonást csináltatott nem kis összegért, szombat este vettem észre, hogy hátul a tarkojánál a haj vonalában végig piros és fehér kis hólyagok vannak. Ahol épp nem hólyagos volt, ott sem volt simán csak piros, hanem puklis/dudoros volt a bőr felülete. Orvoshoz holnap tud csak eljutni sajnos, viszont a gyógyszertárba azt mondták neki, hogy valószínűleg gombás fertőzés(tudom,tudom, egy gyógyszertáros nem orvos) viszont s.o.s kellett valamit csinálni mivel nem tudtuk,hogy mi okozza ezt. Írtunk a hölgynek,hogy mi történhetett, ő azt állítja, hogy hypos vízben fertőtleníti az eszközeti és szerinte a póthaj váltotta ki ezt a reakciót a fejbőrön, azaz allergia szerűség lehet. Írt is annak az oldalnak akitől rendelte a póthajat és ők is azt írták, hogy ahol vékony hajszálak vannak ott előfordulhat ez a piros, hólyagos irritáció, mivel szorosra van fonva és a hajszálak húzzák a fejbőrt.
Még annyi, hogy a fejbőr többi részén is látszódan 1-2 kis fotban ezek a kis sebek, tehát nem csak ott vannak ahol babahajak vagy vékony hajszálak vannak ahogy a póthaj forgalmazó írta.
(A fonás háznál készült nem szalonba)
Járt már így más is, tényleg csak a póthaj lenne a hibás?
Hát maga a póthaj okozhat alopeciát, szóval igen, az gyanús, nehéz is, meg ilyenkor nagyon meg is van szorítva, hogy minél tovább fenn lehessen.
De lehet még pár dolog.
Ha hőillesztéses, akkor égés.
Ha fém gyûrûs, akkor fém allargia.
Ha a fodrász nem fertőtlenít rendesen akkor valami bőrbetegség is.
A valami haj terméket használtak, vagy latex kesztyűt, arra allergia.
A póthajban valami kémiai szennyeződés, pl festés után nem mosták át rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!