Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Nyelv nagyobbodás. Tavaly...

Nyelv nagyobbodás. Tavaly ősszel kb 6 hónapon át meg volt nagyobbodva a nyelvem. Rengeteg orvos,vizsgálat és semmi eredmény..végül magától elmúlt Kétoldalt nagyobbodik,vastagodik..mintha ki akarna nőni a helyéről..már 1 hete tart. Tippek?

Figyelt kérdés
aug. 21. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Allergia valamire esetleg?
aug. 21. 09:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Minden teszt negativ . És nem múlik el ..
aug. 21. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem elég, de ez az első lépés, mert előfordulhat, hogy a panaszt vészes vérszegénység okozza, ami a B-vitamin hiányával jár. Éppen ezért vizsgálni kell még a B12-vitamin szintjét, annak felszívódási képességét is. Fontos, hogy a vérképet gyomortükrözés is kiegészítse!

Az állapot főleg a felszívódási zavarral küzdőket és a vegetáriánusokat sújtja. Tünetei közt a nyelv gyulladása, égő érzése is szerepel.

A részletes vérképelemzés pontos képet ad a probléma okáról. Szerencsére a hiányállapot B12 injekciós pótlásával, és szükség esetén folsav adásával egyszerűen orvosolható. Fontos azonban utánajárni, mi is okozhatja a felszívódási zavart, és ha kiderül, az alapproblémát is kezelni kell!

aug. 21. 11:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tavaly csináltak vitaminokra is vizsgálatokat és nem volt hiányállapot de újra vizsgáltatom. Köszönöm. Igazán attól félek,nehogy túl nagyra nőjjön..
aug. 21. 11:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha hirtelen kezd el megduzzadni a nyelv, akkor valószínűleg allergiás reakció okozza a tüneteket. Ilyenkor azonnal orvoshoz kell menni, mert ha nem áll meg a növekedés, a nyelv elzárhatja a légutakat. Más a helyzet, amikor lassacskán, de érzékelhetően lesz egyre nagyobb az ember nyelve, míg végül olyan naggyá válik, hogy amikor kinyújtja az ember, eléri a szájak szélét:

ilyenkor ajánlott pajzsmirigyvizsgálatot végeztetni, mert alulműködés lehet a háttérben.

aug. 21. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigyedet is vizsgàltasd meg, ezeket találtam neked a neten amiket itt megosztottam neked 🙂 Ne aggódj minden rendben lesz
aug. 21. 12:03
 7/11 A kérdező kommentje:
A szám szélét eddig is elért.
aug. 21. 13:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Oké, de most nem az a cél, hogy rá gyere mitől van? Vizsgáltasd ki magadat, a pajzsmirigyedet is. Hiszen csak úgy valakinek nem nagyobbodik a nyelve..
aug. 21. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Amikor nekem a nyelvemmel volt baj egy doki b vitamin ecsetelőt irt fel szinte azonnal hatott.
aug. 22. 06:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Már voltam endokrinológusnál,nincs semmi gond vele. Voltam gasztroenteorológusnál, allergológis,Ct,mri vizsgálat,neurológus,fülorrgégész..és nem találtak semmit..
aug. 24. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!