A korházban csináltak nekem étel allergia tesztet. Ez normális?
Figyelt kérdés
A kazeinre 1.83kU/L az értékem. Nem tudom ez magas egyáltalán mert az étrendemből nagyon nehezen tudnám eltávolítani az összes kazeint. A kérdés pedig, hogy a tehéntej és a kecsketej pedig a <0.34kU/l és, hogy ez hogy lehetséges ha kazeinre pedig érzékeny vagyok?aug. 14. 15:44
1/6 anonim válasza:
Én kérdezzem meg neked, a te kezelőorvosodtól?
2/6 anonim válasza:
A kórházban kulturáltan felvilágosítanak, ha te is kulturáltan kérdezed. a kezelőorvos úgy el sem enged, hogy a diabetológus, majd a dietetikus nem lát el útravalóval
Zárójelentésed van?
3/6 anonim válasza:
Akkor kell kihagynod a tejtermékeket az étrendből, ha panaszt okoznak. Az allergia vizsgálat eredménye lehet álpozitív, álnegatív. Mindig a tünetekkel együtt kell értékelni.
Nekem egyszer kimutatták, hogy allergiás vagyok a tejfehérje, de nem hagytam el a tejet, semmi tünetet nem okozott. Évekkel később a következő allergia vizsgálaton negatív volt.
4/6 A kérdező kommentje:
Még csak az eredményeket kaptam meg az EESZT oldalán és még 2 hét múlva lesz csak konzultációm. Szimplán ezért kérdeztem, hogy ha valaki ért az allergiavizsgálathoz az hátha el tudja nekem magyarázni, amit én furcsáltam. Utolsótól kérdezem, hogy neked IgE vagy IgG allergia tesztet csináltak ,aminél a tejallergia kijött? :)
aug. 14. 20:01
5/6 anonim válasza:
#4 IgE. Az IgG intolerancia tesztek teljesen fals eredményeket mutatnak, de mint kiderült, a hivatalos, orvosok által végzett IgE teszt se teljesen megbízható. Az én leletemre még rá is van írva, hogy attól, mert negatív még nem zárja ki az allergiát, meg a pozitív eredmény se jelent feltétlenül allergiát. A bőrteszt megbízhatóbb.
6/6 anonim válasza:
2 Mi köze a diabetológusnak a táplálékallergiához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!