Menjek el orvoshoz vagy várjak?
Gyógyszertári alkohollal törölgesd meg a füledet (a fémet is), kend be vazelinnel (a fémet is), rakd vissza az orvosi fülbevalót és hagyd bent amíg el nem múlik (mozgatásra) a fájdalom. Időnként húzd ki (ne vedd ki), kend be alkohollal, vazelinnel és forgasd. Amíg nem gyógyul be a seb addig nyers lesz a hús és fájni fog. Ha kiveszed és nem raksz bele semmit, összenő a hús a porccal együtt.
Ha sokáig nem hordasz fülbevalót, akkor megint csak összenőhet, ezért javaslom a legvékonyabb fültágító tüskét (ékszeresnél, piercingesnél, tetováló szalonban kapható) amit időnként áttolhatsz a füleden, jobban kitágíthatod vele a lyukat! (ha feszül-fáj csak addig)
Mindent amit a füledbe dugsz, moss le, kezeld le alkohollal, akkor nem lesz semmi baj! A vazelin sebre jó! A két legjobb cucc!
[link] (legalsó)
Amúgy a 18G (1,2mm - az utolsó előtti legvastagabb) RÓZSASZÍN orvosi tűvel (EH-tű/egyszer használatos tű) is tudsz magadnak szúrni ha bátor vagy, na az nem nagyon fog benőni, jobban átviszi mint a fülbelövő pisztoly. Én az orromat is csináltam vele, hát az kegyetlen volt mert ugye az orr az egyik legérzékenyebb, érzéstelenítőm (lidokain) pedig nem nagyon volt! Az már tényleg a nagyon bátor embereknek való! Vastag a porc, fájdalmas, vérzik, stb. De a mai napig nem nőtt be úgy átlyukasztotta! 👍 Mindig a felületre merőlegesen kell szúrni ahol kinézted, nagyon precízen, nagyon pontosan, orrnál úgy hogy az orrlukadon még ki tud tolni a tűt! 🙂 (de mondom, ez a legfájdalmasabb) Természetesen a fület is átviszi, de igazából mindent! 🙂 Elő-utókezelést mindig alkohollal és vazelinnel csináltam amióta az eszemet tudom! 👍 Az ezüst ékszereket szappanos vízzel tisztítom-mosom le, de a szódabikarbónás víz is jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!