Mit tudnék tenni? Mindjárt megőrülök!
Allergiás vagyok 6 éves korom óta. Először szemtünetek voltak, majd szénanátha. Szüleim, rokonaim is, genetika. Voltam prick teszten 2 éve, elég sok mindenre kijött. Nyírfa, búza, repce, fűkeverék, parlagfű, üröm, macskaszőr, lisztkeverék. Azt mondta az orvos, hogy a lisztkeverék csak azért jött ki, mert a búza pollenje benne van ugyebár. De ehetek lisztet, glutént, mindent.
Kb. 1 hónapja ekcéma szerű problémáim vannak. A könyökhajlatomon és a hónaljamon vörös hámló foltok jelentek meg, de azért mert kivakarom. Csillapíthatatlanul rettenetesen viszket. Napközben próbálok figyelni, hogy ne vakarjam. De éjszaka álmomban véresre kaparom magam. Levágtam a körmöm, de akkor a ruhámmal vagy a takaróval dörzsölöm. Ha bekötöm, a kötéssel. Minden reggel erre kelek, de fürdéskor is, illetve a nap folyamán is sokszor viszket, mert rohamszerűen jelentkezik. Ha valami hozzáér, éget, rettenetesen fáj. Ma is kapartam és ilyen folyadék folyt a kiütésből, de nem volt hólyag se. Amúgy az egész bőröm viszket, de közel nem annyira mint a könyökhajlatom és a hónaljam. Ilyen folyadékkal teli apró pattanásszerű hólyagok vannak a felkaromon, hónaljamon is. Nincs összefüggésben a kozmetikai szerekkel.
A fejbőröm a fejem elején nagy darabokban hámlik, nem viszket. Head & Shoulders (bocs ha nem jól írom) sampont használok, de mindig is azt használtam és semmi bajom nem volt.
Szinte minden evés után felpuffadok, úgy nézek ki, mintha terhes lennék. Kb. heti 2×-3× nehezen ürítek, nagyon keményet, bogyósat, és eleget iszok. Egészségesen élek, sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, sportolok, és teljesen normális alakom van. De egyszerűen hiába próbálkozok, nem találok összefüggést az étkezésnél.
Orvoshoz jelenleg nincs lehetőségem menni, de amint lesz, megyek.
Ezek a problémák lehetnek az allergia miatt?
Lehet lisztérzékenység vagy hasonló?
Mi lenne hatásos a bőrömnek szerintetek?
Bocsi a regényért! Köszi, hogyha elolvastad!
16/L
Kapásból a pikelysömörre tippelnék. A páromnak is ugyanezek a problémái voltak. Sok futkosás orvoshoz, allergiadoki,stb. Mig ki nem ment németbe dolgozni. Ott Element az orvoshoz. Elsö, amit mondott, hadja el a glutént. Azt mondták a béllel van baj, ha a börön valami megjelenik. 2 hét alatt drasztikusan csökkent a viszketés, puffadás. Fél év után
teljesen eltüntek a hámlási foltok. Rendbe jött. Azt mondta a német doki, ha nem lesz javulás, akkor a tej elhagyását javasolta volna még, de igy hogy 2 héten belül már jobban volt, igy csak a glutén volt a baj.
Nézz utána a hisztamin intoleranciának!
Arra kellene gyanakodni és kizárni, mert azt ki lehet zárni az étrendből.
Kérdezd meg a háziorvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!