Lehetek allergiás a hidegre vagy más lehet a baj?
Negyedjére fordul ez elő velem és nem tudom kellene e orvoshoz fordulnom.
Noverbenben 2x, Decemberben 1x és a mai nap is előfordult ez velem, de máskor még soha.
Először nem kötöttem a hideghez, de mostmár elkezdtem, ugyanis mindig akkor fordul elő, ha erős szél
fúj és nagyon hideg van. Kint mindig érzem, hogy viszket a lábam, van mikor az egész lábam, de van mikor mondjuk csak a bokám, főleg ha nem hosszú zokni van rajtam és éri is a szél, aztán miután bejövök elkezd égni és viszketni még jobban és mire oda érek, hogy megvakarjam és ránézzek kiütés szerű nagy foltokban be van dagadva. Nem piros, hanem olyan mint a bőröm színe csak kicsit világosabb és keményre dagad.
Egyedül akkor múlik el, ha ecettel vagy hűsítő krémekkel bekenem, de akkor sem egyből.
Hideg allergia lenne vagy más?
Nálam az van ha bejövök a hidegről a melegbe akkor a fejem kezd el őrült módjára viszketni, de ez tuti nem allergia.
Meg ha kint vagyok hidegbe és nem vagyok jól felöltözve a combomat szokta a hideg csípni és vörös lesz utána ég igen de nem viszket.
Szerintem csak szimplán nem öltözök fel elég rendesen vagy lehet műszálas nadrágot hordassz, a hideg miatt érzékeny lesz a lábad aztán a naci anyagra meg rásegit hogy rosszabb legyen.
De menj orvoshoz és kérdezd meg
A hidegallergia egy olyan pszeudoallergia, amelynél nem egy allergén anyag vált ki érzékenységi reakciót, hanem egy fizikai inger, méghozzá a hideg. Leggyakoribb tünetei közé tartozik a bőrviszketés, a bőrpír és a kiütések megjelenése.
A hidegallergia, vagyis az alacsony hőmérséklet által kiváltott túlérzékenységi reakció kisebb-nagyobb (átlagosan 0,5-2,5 cm közötti méretű) csalánkiütések formájában jelenik meg a bőrön. Ezek pirosas színűek, sima felületűek és állandóan viszketnek. Kísérő tünetként a kéz és a láb is megduzzadhat.
Az első nagyon buta lehet, ha ilyen magabiztossággal beszél arról amiről fogalma sincs:( Van hideg allergia, létezik, nézz utána.
Ekcémára azért nem gondolok, mert arra viszont nem nagyon hasonlít.
5, köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!