Házipor allergiára kinek milyen gyógyszer vált be?
Van olyan gyógyszer, amely hatékonyan mérsékli - esetleg meg is szűnteti - az állandó, házipor-allergia miatti orrdugulást?
Takarítás mindennapos, de hiába.
Az is érdekelne, akinek pollen-ellergia miatt volt hatásos, hátha segítene ez esetben is.
Nekem volt allergiam, de borkiuteses. Az antihisztamin keszitmenyek altalaban altatnak de ahhoz 2 het utan - es a 2 het is tulzas inkabb par nap mulva - hozzaszokik a szervezet es megmarad az antihisztamin H1 hatasa.
Esetleg Atarax (hydroxizine), az meg nyugtat is, nem egy embert hallottam hogy azt szedi ra.
Hat rengeteg opcio van, de elso kerdesem, van mentalis betegseged? Csak azert, hogy felirjanak egy antihisztamint iszonyu alacsony dozisban. Gyogyszeresz vagyok meg mentalis beteg klinikai depresszioval.
Mirtazapine peldaul 7.5mg-al semmilyen antidepresszans hatasa nincs, csak antihisztamin, meg hat az elaltat ugy 2 napig de 5 nap alatt fokozatosan hozzaszoksz. venykoteles.
Quetiapine ugyanez, 25mg iszonyu alacsony dozis, semmi celzott farmakodinamikai hatasa nincs csak "mellekhatasa" ami antihisztamine. venykoteles.
Esetleg vegyel be egy kis dimenhidrinatot legkisebb mennyisegben - Daedalon. Tudom antiemeticumrol hires (hanyinger ellen), farmakodinamika miatt H1 inverz-antagonista (konvencio szerint := antihistamine). nem venykoteles
Ezek velemenyek, nem tanacsok, haziorvossal kontakt aztan allergologia vagy ful orr gegeszet, ott is valami gyogyszert kapsz (dezloratedin) pl. Lordestin, ami ugyugy H1 antagonista (inverz-agonista = antihistamine).
Asszem, ennél részletesebb infót nem kapsz.😄
De komolyan, én is kérdeztem már itt, de szakember még nem válaszolt, tök jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!