Folyamatosan nem lehet parlagfű a közeledben. Vizsgáltasd ki, hogy mi okozza az orrfolyást.
2023. aug. 31. 09:58
2/9 A kérdező kommentje:
De, tele van gazzal minden, ahol dolgozok is lépten -nyomom parlagfű van.
2023. aug. 31. 10:07
3/9 anonim válasza:
Eleve nincs olyan gyógyszer, ami 100%-ban hatásos. Csak enyhítik a tüneteket, nem megszüntetik. Próbáld ki milyen gyógyszer nélkül.
2023. aug. 31. 10:51
4/9 anonim válasza:
Nekem Eonic, Mometazon, Spersallerg kombóm van. Plusz az ablakzárás, napi hajöblítés , párnahuzatcsere mellett is van még tünetem, de ez az elviselhető kategória.
A mostani időben tombol a parlagfű.
A költözés néha nem rossz ötlet. Nelem a mostani lakóhelyemtől pár kilométerre kevesebb bajom volt vele. Nem ilyen nyílt terület, a szelet egyik felől domboldal, a másik felől nagy fák fogták.
2023. aug. 31. 11:51
5/9 anonim válasza:
Érdemes egy IgE vizsgálatot csináltatni és megnézik pontosan mi van. Nekem is ez volt, és kiderült nem csak a parlagfű a hibás, hanem egy rakás más is. És akkor ott esetleg az orvos tud valamit ajánlani.
2023. aug. 31. 12:46
6/9 anonim válasza:
Keresztallergének is okozhatják (diéta segít, de ki kell deríteni, mire diétázz).
Mostanában aug. közepén-végén indul a szezon, ilyenkor megyek nyaralni. Hegyek, tenger, Szigetköz jobb.
Gyógyszereket lehet kombinálni, a szteroidos helyi szereket próbáld ki (de 1-2 hét, mire a teljes hatás kialakul).
Ami végleg segített: légkondicionált munkahely, munka látástól Mikulásig a fő allergiaszezonban, majd túlórák lecsúsztatása.
Segített még az öregedés és a terhesség is egyébként.
2023. aug. 31. 13:20
7/9 anonim válasza:
A feleségem is ilyen volt a múlt esztendőig. Most az allergológusa nem tablettát írt fel neki, mint eddig mindig, hanem szemcseppet és orrspray-t kapott. Összesen ha tízet tüsszent naponta, sokat mondok. De sem szempirosság, sem orrfolyás, sem rekedtség nincsen. Teljesen jól van, és örül piszkosul...
2023. szept. 1. 10:59
8/9 galaxy01 válasza:
Persze, mivel nem létezik...
2023. szept. 30. 20:03
9/9 anonim válasza:
Szia! Nekem is parlagfű allergiám van, ami enyhítette a tüneteket az napi 2x1 Lordestin, napi 4x Mometason Sandoz orrspray és Allergodil szemcsepp. Nekem orrfolyás, szem-és torokviszketés volt a tünet, ezeken segített. Aztán én is elköltöztem,és most itt jobb. Sokat hozzátesz, hogy van klíma q lakásban, keveset kell kinyitni az ablakot. Most napi 1 gyógyszer elég, illetve reggel és este orrspray és szemcsepp
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!