Allergiát kiválthat e a görögdinnye ? Felszeletelve végig a hűtőben volt, az utólsó gerezdeket 3.-ik nap ettem meg tegnap. Mindkét alkaromon hólyagszerű kiütéseim vannak , viszketnek .
Figyelt kérdés
Gyanakszom, hogy a dinnye az oka. Jólesett, mert jó hideg volt.Már Csüt. vettem, már aznap kóstoltam,/ nem is volt édes/ Pénteken ettem nem volt semmi jel és szombaton sem. Vasárnap pedig a maradék két kis háromszög darabból az egyiket teljesen, a másikból picit ettem, -kidobtam. BÁR TETTEM volna mindkettővel. Nem tapasztaltam még ilyet, és mit tegyek. Körömvirág krémmel kentem be legalább ne viszkessen annyira.Mi legyen ? Van a dinnyének is szavatossága? Vagy az ízlelésünkre van bízva? El kell múlnia ennek vagy ORVOS ?#3 napos dinnyét ettem
2023. júl. 24. 07:58
11/18 anonim válasza:
hagyhatnád már ezt a hülye weboldalt, baromságot írnak rajta
12/18 anonim válasza:
Hát, ha neked a két pöttyöddel az orvosi rendelő és benne a szakorvos hülye weboldal, akkor ott az én szavam elakad. Azt azért megkérdezném (feltételes módban, mert a továbbiakban nem szeretnék beszélgetni, úgyhogy magadnak válaszolj), hogy miből gondolod, hogy ami még nem szerepelt a te életedben, az nincs. Te vagy magának a Földnek a forgatója?
13/18 A kérdező kommentje:
Itt sajnos megállja a helyét az a véleményetek,hogy nem lehet a görögdinnyétől ez a viszkető kiütés a karomon. Tegnap a napsütéses kora délután a fügebokor ágait metszettük, és azután én a leveleit egy kupacba hordtam. Kesztyű volt ,de rövid ujjú póló és sort. Szóval a bőröm a levél ill. levél nedvével érintkezett + a napfény hozzá és ez lett az erős allergia az eredménye.Naturland Körömvirág krémmel kenem, mától 3-4 óránként. Egy bőrgyógyász Dr.-nő saját tapasztalatát olvastam itt a google-ban Agrofórum, 2021.dr. Némethy Zsuzsanna.Sajnos hogy mitől múlt el ez a kiütés azt nem írja. Egyéb oldalról vettem a körömvirág krém ötletet. Talán beválik, majd megírom. Köszönöm az eddigi válaszokat.Nem a dinnyétől lehet ezt írtátok, és elkezdtem más okot találni tegnapról.Ez lesz a segítség.....remélhetőleg.
2023. júl. 24. 18:08
14/18 anonim válasza:
De allergiás vagy a parlagfűre? Mert az igen fontos eleme a kérdésnek!
15/18 anonim válasza:
12-es válaszoló: A kérdező válaszolt helyettem okoska. :D Mr. görögdinnye :D Csak annak lett igaza aki nem a görögdinnyére voksolt, de egyértelmű volt ez a kérdező kérdése és leírtak alapján.
16/18 anonim válasza:
Ja, ha a kérdező kihagyja a leglényegesebb információt, akkor nem is képzelheti, hogy megoldjuk a rejtélyét. De hogy a görögdinnye okozhat keresztallergiát, az tény, butácska. A legkevésbé se volt egyértelmű, sőt!
17/18 anonim válasza:
te vagy a butácska szerintem...kis tudás kéne nem okoskodás pá..
18/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok parlagfű allergiás az biztos.Ez a fügebokor ágától lehet, amire igazán nem gondoltam.Napsütésben nem szabad a metszésre még gondolni sem és a levele érintése meg az ága is veszélyes a bőrünkre, ha a tűző napon vagy még égésszerű sebeket csinál. Fotók vannak róla a google-ban Nagyon sok a kiütésem, még viszket is mint a szúnyogcsípés de folyamatosan.Egyenlőre csak krémezem Naturland Körömvirág krémmel. Az való ilyenre. Rovar csípéskor, égés vagy forrázáskor ajánlják. / dobozán /
2023. júl. 25. 09:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!