Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Miért vérzik a kávétól az orrom?

Miért vérzik a kávétól az orrom?

Figyelt kérdés

Ma reggel ittam 1dl kávét, 10 óra fele fél dl-t, majd kb 1 óra fele még fél dl-t. Viszont kb 1 óra fele meg most 5 perce vérzett az orrom, de külön külön. 1 órakor a jobb "orrlyukam", az előbb pedig a bal. Hamar eláll, pár perc, nem annyira erős

Gondoltam arra, hogy koffein allergia lenne, viszont az energiaitaltól nem vérzik ha megiszok 2 250 miliset egy nap alatt.

Csak a kávéra tudok gondolni, mint okozóra, mivel ezen kívül vizet szoktam inni, vagy néha házi szörpöt (Vallerkertből).

2023. júl. 17. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mérd meg a vérnyomásod, lehet magas lett a koffeintől. Egyik tünte az orvérzés lehet.
2023. júl. 17. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Magas vérnyomás. Muszáj lesz leszoknod ezekről a szarokról.
2023. júl. 17. 16:48
 3/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
24%

Idős ismerős nő, orvos által felírt vérhíhítótól kapott orrvérzéseket.

Többször is tesztelt összefüggés, abbahagy, újrakezd stb.

Bár lehet, hogy csekély testtömegéhez képest "felnőtt" adagot kapott, vagy egyéb kölcsönhatások, nem részletezem.

2023. júl. 17. 17:02
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
33%
Vérhígítótól.
2023. júl. 17. 17:04
 5/9 A kérdező kommentje:
18 éves férfi vagyok, szóval nem szedek semmiféle gyógyszert. Vérnyomásom rendben van.
2023. júl. 17. 17:20
 6/9 anonim ***** válasza:
De miert irod, hany dl? Ez nem az erossege, hogy mennyi viz van rajta. Mennyi a vernyomasod? Ha attol verzik, az baj. De az is, ha 1,5 dl azt jelenti, hogy 5 eszpresszo.
2023. júl. 17. 18:41
 7/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

De számít a kávé hossza, mert az idő függvényében más anyagok oldódnak ki belőle.

Mindennek tetejébe, a kávébabból kivont összetevők tartalmaznak érszűkítő és értágító anyagokat is

[link]

De ezt csak "ízelítőnek" szántam, további tudás megosztásától megpróbálom megkímélni a témát, mert itt alattomos buta emberek leminősítenek, akkor ennyi...

2023. júl. 17. 20:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagy meleg van, kitágulnak az erek, könnyebben elindul az orrvérzés, ráadásul még sok kávét is ittál, van amikor az is feldobja a vérnyomást egy időre és attól is vérezhet.
2023. júl. 18. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Vérnyomáskiugrást is okozhat a koffein. Nem kell tartósan felvernie.

Általában akkor van, hogy elpattan egy hajszálér (amúgy ez nem valami komoly dolog, az orrvérzés látványra sokkal durvábbnak hat).

2023. júl. 26. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!