Tetoválás esetén a kék festékkel vigyázzak?
Az első tetoválásomat szeretném csináltatni. 2003-ban egy vegyszeres tisztításos munkahelyi esemény után (10 órán keresztül tisztítottam gépeket védőeszköz nélkül, tisztítószerrel) bedurrant (bevörösödött, égett, viszketett, felpuffadt) mindkét tenyerem és az arcom, ennek folyományaként elvégeztek rajtam akkor egy 72 órás Epicutan tesztet, amely kiadta (2 keresztre), hogy allergiás vagyok a Wollwachsalkohole (magyarul gyapjúviasz) összetevőre, ami kb. minden tisztítószerben és egyéb kozmetikumban megtalálható. Na ezt nem láttam még sehol tetoválással együtt említeni, VISZONT a teszt "mellékeként" kijött egy olyan, hogy (szintén 2 keresztre) elvileg allergiás vagyok a kobaltchlorid-ra is! Nos, azt olvastam a kék festék kobaltszármazékokat tartalmazhat, szóval jól gondolom, hogy jobb, ha ettől tartózkodok? (Nem képezi egyébként a jelenlegi projekt részét a kék szín.)
Amúgy profi tetoválóhoz készülök, stúdióba, rengeteg munka van már mögötte ismerősöknek is, gondokról nem tudok, természetesen értekezni fogok vele a napokban, előfordulhat, hogy csinál egy festéktesztet ő is, mivel az első tetoválásom amúgy rögtön egy 6 órás munka lesz.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!