Hogy lehet, hogy a macskaallergia csak 28 évesen jelentkezett nálam?
Korábban semmi ilyen problémám nem volt. Az utóbbi időben vettem észre, hogyha macskát simogatok, utána nagyon durván viszket a szemem, tüsszentek és folyik az orrom.
Nem kellett volna ennek már korábban is jelentkeznie? Vagy mitől alakulhat ki?
N
Sajnos az allergia bármikor kialakulhat, és az is jellemző, ha valaki allergiás valamire, akkor idővel egyre több dologra lesz allergiás.
Állítólag létezik antiallergén szőrű macska fajta. Talán a Szibériai. De a szőrtelen macska nem megoldás, annak is allergizál a bőre.
Kevés olyan betegség van, ami csak és kizárólag gyerekkorban alakulhat ki.
Azon néhány betegségen kívül bármi, bármikor elérhet.
Feltételezem a derekad sem szokott fájni 28 évesen, de 50 évesen majd fog, ezt elhiheted.
Nálam ez egyébként éppen fordítva volt. Gyerekkoromban vényköteles allergiagyógyszert kellett szednem, mert kutya-macska állatszőrre durván allergiás voltam. Aztán 19 éves koromra elmúlt, azóta már lehúztam 13 évet 1 kutyával :)
Nagyon köszönöm a válaszokat!:)
Így már értem. Nekem furcsa volt, hogy eddig semmi, aztán most meg hirtelen előjön. Saját macskám nincsen, csak ismerősöknél szoktam megszeretgetni őket, de most már odafigyelek.
Allergia bárkinél bármikor kialakulhat (sajnos). De az emberek szerencséjére
halálos/nagyon súlyos allergiába csak bele születni lehet és nem az életünk során kialakulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!