Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Méreg, vegyszer kerülhetett a...

Méreg, vegyszer kerülhetett a kávéba?

Figyelt kérdés

Lehet furán hangzik a kérdés, de ma rosszul lettem a fodrásznál, először a tenyerem kezdett el égni viszketni, kipirosodott a fejbőröm, utána hasmenésem lett, majd kicsit hányingerem. Korábban még nem voltam allergiás hajfestékre, ezért elgondolkodtam, hogy azért lehettem-e rosszul, mert megittam a kávét, amivel megkínált a fodrászt. Arra gondoltam, hogy lehet véletlenszerűen belekerült valamilyen vegyszer.

Az ügyeleten elláttak, kaptam injekciót, de a kávét és a hasfájást elfelejtettem megemlíteni. Nem vagyok már rosszul, a kiütések is elmúltak, de a hasam most is kavarog egy picit. Viszont ez simán lehet, hogy a stressztől.

2022. okt. 28. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

"Korábban még nem voltam allergiás hajfestékre"

Nyilván a hajfesték volt, nem a kávé. Lehet, hogy eddig nem voltál rá allergiás, de mostmár igen nagy valószínűséggel az vagy. Kiütés, viszketés, hányinger stb tipikus allergiás reakció.

2022. okt. 28. 17:01
 2/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
86%
Nem a kv, hacsaknem direkt megmérgezett a fodrász,bár ez allergia.
2022. okt. 28. 17:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom persze, csak egy fodrász szalonban vegyszerekkel dolgoznak, és akár az is lehetett, hogy teljesen véletlenül valami beleömlött vagy nem lett elmosva, stb. ezért merült fel a kérdés.
2022. okt. 28. 17:06
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem ment bele semmi a kávédba. Allergiás reakciód volt a hajfestéktől. Vannak hajlamosító tényezők, pl a menstruáció alatti hajfestés is növeli az allergia kialakulását, illetve az ammóniás hajfestéket pl kifejezetten ajánlott kerülnöd, ha eddig azt használtál. Nem játék az ilyen, anafilaxiás sokkot is kaphatsz tőle.
2022. okt. 28. 17:11
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
90%
Az biztos, hogy legközelebb súlyosabb reakció lehet ebből, szóval ilyet többet ne használj.
2022. okt. 28. 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Allergiás reakciód volt, amit illene komolyan kezelni. Mert most csak kipirodosz, viszketsz - legközelebb meg, akár pl a hajad is rámehet.
2022. okt. 29. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!