Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Milyen orvos kell? Vagy mit...

Milyen orvos kell? Vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Elegem van úgy érzem ki kell írnom magamból és nem biztos, hogy baj ha nem kapok választ, persze nem hátrány.

Kezdem az elején..

23 éves lány vagyok de annyi problémám van, mint egy 80 évesnek.

Szóval 2017ben volt egy vírusos bélfertőzésem ami miatt egy éjszakát kórházban töltöttem infúzió. Magas lázam volt és hasmenésem nagyon sokszor, hasam is nagyon fájt.

Utána meggyógyultam viszonylag gyorsan, de a hasmenés azóta is tart vagy inkább híg székletem van napi 1x.

Voltam gasztroenterológusnál kiderült, hogy helicobacterem van azt kikezelték jó sok antibiotikummal. Utána kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok. Tartottam a laktózmentes diétát és tartom azóta is de a híg széklet nem változott.

1-2 hónapja nagyon sokszor puffadtam és szelesedtem ami nagyon kellemetlen és fájdalmas volt. Így drasztikus diétába kezdtem ( se glutén se laktóz még laktóz mentes se csak növényi max) amitől kicsit jobb lett. De fogalmam sincs mi a bajom még mindig és szinte semmit nem eszek és nagyon rossz érzés lelkileg is ez, hogy orvosok se tudják kideríteni mi van velem én se és nem eszek semmit ami jól esne pedig imádok enni.

A másik: évek óta többször előfordult, hogy vért köpök meg kb minden nap jön fel "slájm" ami sárga színű (nem dohányzom), illetve sokszor fújok véreset az orromból.

És még egy probléma amivel évek óta küzdök: szemallergia.

Nem tudom mire mert az allergia vizsgálat negatív lett. Így magamnak próbálom megoldani különböző szemcseppekkel de nagyon rossz már a háziorvos felírt allergia gyógyszert az se segít. Állandóan be van dagadva és borzasztóan viszket és most egy hete véres is nagyon.

Szemészeten is voltam többször, több helyen ők csak szemcseppet tudták felírni nem tudják mire vagyok allergiás allergia vizsgálat kell..az meg semmit nem mutatott ki.

Tudom, hogy ezek nem akkora dolgok...de mindenkinek a saját problémája a legnagyobb sajnos/nem sajnos.

Nagyon kész vagyok lelekileg is már ezektől jó lenne ha lenne egy segítő kéz ami megmutatja mi lenne a jó irány.

2022. máj. 31. 09:57
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja és a nőgyógyászati és bőr betegségekről nem is beszélek mert csak apróságok ezek mellett.

Ja és egy k..a életvidám lány voltam imádtam bulizni ide oda menni, élni....de úgy érzem ez így már lassan élhetetlen.

2022. máj. 31. 10:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem irritábilis bél szindrómád van, ezzel gasztroenterológushoz kell menni. Az allergiával allergológushoz kellene menni. Jó eséllyel depressziós vagy, és szorongsz is, ezen a pszichológus tudna segíteni. A pszichés problémák sokat tudnak súlyosbítani a többi betegséget. Ha pszichésen javulsz, a többi bajod is javulni fog.
2022. máj. 31. 10:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Az komoly :(
2022. máj. 31. 11:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2022. máj. 31. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Az eddigi leletek, vizsgálati eredmények ismerete nélkül nehéz nyilatkozni, de funkcionális bélbetegségekben is jártas gasztroenterológus, pulmonológus, fül-orr-gégész és allergológus felkeresése indokolt első közelítésben, az előbbiek közül ahol már vizsgált szakorvos, ott másodvélemény kérése, valamint esetedben pszichológus felkeresése is javasolható.

A nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémákról kár, hogy nem írtál részletesebben.

2022. máj. 31. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint ..ezek már lelkiproblèmàk miatt van..próbáld meg lazán venni a dolgokat és az èletet. Nekem is van bajom ami elkeserìt ..kínzó csalánkiütések, és nem tudják az orvosok mi okozza...allergia gyógyszert kell szednem kitudja meddig..lelkitènyezök lehetnek a háttérbe ilyen betegségek esetén. Sajnos... valamivel foglald le magad és a tereld el a gondolataidat a "bajaidrol"és van hogy elkell fogadni hogy lehet ezekkel a kellemetlen tünetekkel együtt kell élni .de enyhíteni lehet ha megnyugszunk és mással kezdünk el foglalkozni..nem a bajainkal és betegségekel..egy idő után javulni fog vagy megszűnik ha belül helyre jöttünk..
2022. jún. 4. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!