Mi a franc okozhatja ezt az ekcémát?
Figyelt kérdés
Kezdem elveszteni a türelmemet. Korábban a karjaimon jött ki elég súlyos ekcéma, és emésztőrendszeri tüneteim is voltak. Azóta kiderült hogy tejfehérje érzékeny vagyok, ezért a tejes dolgokat teljesen elhagytam az életemből (ennek már lassan 2 hónapja). Ahogy a karjaimon egy vényköteles krém miatt meggyógyult az ekcéma, azonnal előjött a lábaimon (pontosan a térdemen és a térdhajlatokban mindkét lábamon) plusz a bal kézfejemen is (csak ez még viszonylag enyhe mert nem vakarom) Azt hittem azért mert száraz a bőröm, de hiába kenem egy hete direkt száraz bőrre való testápolóval nem hat. Emésztőrendszeri tüneteim most nincsenek egyáltalán, de már nagyon kezd elegem lenni ebből, hogy kb beterít engem ez a szar. Most azt nem tudom, hogy ez valami allergia (tehát hogy valami élelmiszerre allergiás vagyok) vagy csak szimplán a száraz bőr miatt( bár akkor a testápoló hatott volna). Nem tudom ez számít-e, de kb tavaly ősz vége óta a hajam is eléggé hullik. Kb 1 éve ilyenkor voltam covidos a fodrászom azt mondta hogy attól, mert több kliense is így járt.2022. ápr. 13. 02:01
1/5 Ellewie válasza:
Beszélj az orvosoddal és ha javasolja, szedj allergia gyógyszert. Nekem rengeteget segített. Vannak olyan periódusok, hogy nekem is csak az alkcema kenőcs válik be, de szerencsére nem gyakori. A bepanthen vagy vazelin must have!
2/5 anonim válasza:
Cöliákiára is érdemes lenne teszteltetned magad. A hajhullás miatt gyanús lehet.
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
#3 én nem töröltettem semmit.
#2 gluténra tavaly már voltam tesztelve, negatív lett.
2022. ápr. 13. 09:16
5/5 anonim válasza:
Köszönöm, hogy őszinte voltál. Mielőbbi jobbulást kívánok neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!