Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Evés utánni rosszullét milyen...

Evés utánni rosszullét milyen betegségre vagy intoleranciára utalhat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Régóta szenvedek olyan problémával, hogy direkt étkezés után fél órával szapora lesz a pulzusom, ideges leszek, puffaddok, bizonytalan érzésem támad, szédülök és tompaság fog el. Orvosnál voltam, egy negativ alap vérvétel és hasi ultrahang után nem kutakodtak tovább, de egyértelmű, hogy valami intoleranciám vagy bármi más étkezéssel összefüggés lehet, mivel ahogy emésztek 2-3 óra mulva meg is szünnek ezek. 3 éve van ez nálam, azóta nagyon fáradt is vagyok és izomremegéseim vannak a lábaimban (tikkel), nincs magnézium hiányom, vitaminokat szedek nem segít rajta. Esetleg valaki van hasonló helyzetben? Tanácsot kérnék, hogy milyen irányba érdemes elindulni vizsgáltatni?
2022. ápr. 9. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

szapora pulzus, étektől???

Nem inkább hipochondria?

2022. ápr. 9. 15:46
 2/5 gömbicica ***** válasza:
21%

létezik ilyen. tarts az étkezés tekintetében pár nap böjtöt. Csak vizet igyál, esetleg almát.

kisebb adagokat egyél, és csak akkor állj neki az étkezésnek ha valóban éhes vagy, és korog a gyomrod.

szorongo érzés is tud ilyen panaszokat produkálni :( van hogy hasmenéssel kombinálva.

2022. ápr. 9. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Vércukrot mértél esetleg olyankor, amikor rosszul vagy étkezés után? Nem csak ételintolerancia tud ilyen tüneteket, hanem ingadozó vércukorszint is.
2022. ápr. 9. 16:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors valaszolat.

2 es. Igen ezen mar enis gondolkodtam, kül reggel mikor felkelek totál jó vagyok, nyilván mert sok ido eltelik az utolso etkezesem ota. Viszont eleg vekony vagyok es nem szeretnék tovabb vesziteni a sujombol. Egyszer ketogen dietan voltam és eleg sok panaszom megszünt, nem voltam 100% os de kb 80, viszont masfel honapig birtam, ha azt nézzük ott nem eszek szénhidrátot meg a glutén is alapbol kiesik szval lehet ezek utan kell keresgélnem a baj okát.

3 as, igen voltam 5 pontos vérvételem egyszer, az orvos szerint tökéletes minden. Viszont ahogy irtam is a keto jo hatassal van a vercukorra is mert megszunik az ingadozas, es akkor jobban voltam, szval nemtudom..

2022. ápr. 9. 16:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez fejben dől el.

Glutén nem okoz ilyet, laktóz sem (ezek közül egyedül a puffadás, ami tünet, a többi pszichoszomatikus)

Ha többet eszel, normális, hogy megemelkedik a pulzusod, hiszen emésztesz - ha túleszed magad, akkor meg naná hogy puffadsz.

2022. ápr. 10. 08:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!