Lordestin mennyi idő alatt hat? Egy hónap szedés után sincs változás...
Figyelt kérdés
12 éves lányom egy hónapja szedi a Lordestint,de azon kívül hogy reggel nem tüsszög semmi hatása, az orra ugyanúgy folyik.
Allergiavizsgálaton nem voltunk mert a háziorvos szerint most nem lehet menni mert allergiaszezon van( a hónapban elviszem magánban, mert azt sem tudjuk esetleg mire allergiás csak szedeti vele a gyógyszert).
Cetirizint is szedett már, az sem ért semmit.
Ha valóban allergiás akkor ennyi idő alatt már kéne,hogy hatása legyen,nem?
Ha ételallergia,az is jelentkezhet orrfolyással vagy annak mindenképpen "hasi" panaszai vannak?
Köszönöm
2022. ápr. 2. 20:17
1/6 anonim válasza:
Ha gyógyszert szed, nem biztos,hogy a tesz kimutatja az alergiát.
2/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy előtte egy héttel abba kell hagyni a gyógyszert.
2022. ápr. 2. 20:59
3/6 anonim válasza:
A lordestint leginkább légúti allergiákra szokták alkalmazni (vagy legalábbis nekem ezt mondta az orvos, és én is arra szedtem). Elég régen volt már, úgyhogy nem emlékszem pontosan, de szerintem kb 2-3 hét lehetett. Viszont ha már nem tüsszög, az mindenképpen jó jel.
4/6 anonim válasza:
A lertizin 3 nap alatt segít, nem kell ennyit várni.
Ha nincs lehetőség vizsgálatra, ez is recept nélkül kapható. De este érdemes bevenni, mert álmosít.
5/6 anonim válasza:
Ha most jöttek ki a tünetei, akkor vagy korán virágzó fák vagy füvek lehetnek az okai. Valóban ilyenkor nem érdemes tesztet végeztetni, mert fals pozitív lehet a teszt eredménye, vagyis olyan allergén is mutathat a tesztben allergiát, amire nem allergiás a lányod. Az antihisztaminokat próbálgatni kell, nem mindenkinek ugyanaz válik be. Recept nélkül lehet kapni a Xyzalt vagy az olcsóbb változatát a Novocetrint. Nekem pl. csak az vált be. Nem álmosít, cserébe megszabadít a tünetektől. Használhat tengervizes orrsprayt, ami tosztítja az orrjáratokat és hidratál is. Mosson gyakrabban hajat, mert a hajban megtelepednek a pollenek. Ha ősszel nincsenek tünetei, akkor el lehet végezni az allergia tesztet. Ha ott valamelyik allergénre kijön a pozitivitás, akkor ma már létezik gyógymód is, a lányod elég nagy már hozzá, hogy tudjátok alkalmazni. Allergén specifikus immunterápia a neve. Ez egy nyelv alá alkalmazható spray, ami megtanítja az immunrendszert tolerálni az adott allergént. 3-5 évig kell alkalmazni az allergia szezon kezdete előtt 1 hónappal és a szezonban végig. Nagyon hatásos, viszont a TB sajnos nem támogatja egy doboz ára majdnem 30 ezer volt tavaly, gondolom most az infláció miatt 30 körül lesz. 2 dobozzal szokott kelleni egy évben. Én parlagfű allergiára használom, már az első évben nem kellett semmilyen gyógyszert bevegyek a szezonban, csak ezt, teljesen megszűntek a tüneteim.
6/6 anonim válasza:
Remélem, megoldódtak a problémák. Azért a későbbi olvasóknak leírom, hogy ha ilyen jellegű kérdés merül fel, akkor ne a no-name kommenelőkre hallgassatok (bármilyen jószándékkal is írtak), hanem menjetek el szakorvoshoz (pl. jelen esetben bőrgyógyászhoz) és ott kérdezzétek meg. Ő tudja, hogy melyik allergiára melyik antihisztamin a jobb, mi a pontos különbség a cetirizin, levocetirizin, loratadin, dezloratadin, bilastine stb között. Vagy ha az egyik nem vált be, melyiket érdemes kipróbálni helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!