A hajfesték mely összetevőjére lehetek allergiás?
Figyelt kérdés
2 hete vettem ezt a Color Time hajfestéket, csokoládé árnyalatban.
Már régebben volt festve a hajam, viszont arra emlékszem, hogy valamilyen festéktől egyszer nagyon viszketett a fejbőröm.
Megcsináltam ezzel a festékkel a bőrpróbát, mindkét kezemen, viszkető nagy foltok jelentkeztek, gondolom ettől.
Mely összetevőre lehetek allergiás?
Most vettem egy palette color shampoo festéket, az ammónia mentes, nem tudom ez mit befolyásol, vagy hogy esetleg emellett mennyire káros?!
2021. nov. 5. 23:28
1/3 anonim válasza:
Ezek közül az összetevők közül több mindenre is akár.
Nehéz megmondani, a legegyszerűbb ha kerülöd az ilyen termékeket.
2/3 anonim válasza:
Nem lehet megmondani sajnos, de ügyesen csináltad, hogy végeztél bőrpróbát. Ezt kell tenned az új festékkel is.
3/3 anonim válasza:
A paraphenylene diamin, vagyis PPD a legallergizálóbb összetevő a hajfestékekben. Ez a sötét árnyalatokban a feketében, barnában fordul elő leginkább. Bőrgyógyászatokon elérhető több helyen olyan bőrteszt, ahol igazolni tudják, hogy melyik összetevőjére vagy allergiás a hajfestékeknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!