Mit jelent ha a Totál IgE ref tartományon belül van?
Tudom a google a barátom. De:
Kiüteseim miatt glutenmentessen diétázom 3.5hete... transglutamináz gliadin, bélbiopszia.... mind mind negatív volt.. ennek ellenére a diéta hatására a karomon, térdemen szinte telljessen elmúltak a kiütések..karombol vettek szövettani mintát, ennek eredményét még várom, de valószínű tuti glutén okozta duhring kiütéseim vannak..... viszont a törzsömön is vannak csalánkiütés jellegű foltok kb 2nap alatt jön elő, és kb 2-3nap alatt el is múlnak, viszketnek, picit irritálnak, de nem olyanok mint a karomon....... hozzáteszem a diéta hatására talán azok is kissebb mértékben, kissebb foltokban jelentkeznek, de mégis azért jönnek elő... régen mint egy 50ftos, most mint a kisújjon a köröm..
De ami miatt ide írok az az, hogy voltam ételallergia vizsgalaton is, ott a tojásfehérje, mogyoró, mandula, ezeknél 1-6skálán 1es voltak. a maszek bőrgyógyász, kettőnél is voltam, azt mondták hogy ezek nem okozhatják a csalánkiütéseket, hanem inkább a glutén azokat is, mert hiába vagyok allergiás pl a mogyoróra, csináltatott egy totál IgE vizsgálatot is ahol az eredmény mindkét orvos szerint tökéletes... 0-80 a referencia érték, és nekem 26 volt.. azért vagyok elkenődve, mert attol tartok, hogy nem eleg a gluten diéta, nehogy még jöjjön hozzá valami más is.. pl tej...
De ha ezen az ételallergia vizsgalaton ott a tej, és ott a kazein is, és azokra a vizsgálat szerint nem vagyok allergiás, akkor talán az nem okozza ezeket a csalánkiütéseket igaz??
Az miatt aggódom hogy a karomon tényleg 1-1 előjön még azért, de el is múlik hamar, törzsömön viszont azért hetente 4-5 kis folt előjön...kevesebb és kissebb mint diéta előtt talán, de azért itt vannak még velem....
Köszönöm ha megírod véleményed...
(Ha hiszed, ha nem, én már 8 maszek bőrgyógyásznál jártam 5év kiütéses időszakom alatt) és rengeteg pénzt elköltve eddig nem sok eredmény született... most az utóbbi kettő végre rájött a duhringra...
De úgy láom, ezt saját magamnak kell majd kitapasztalnom...
Kedves 2. Hozzászóló. Túl vagyok sokféle vizsgálaton... többek közt nagylabol, cukorterhelés, gyomor, bélbiopszia.. helicobactert, ételallergia, transglutamináz iga-igg, gliadin iga-igg, Totál IgE.. stb stb stb...
Köszömöm hogy írtatok...
Igen, igazad van abban is ahogy mindkét bőrgyógyász is mondta, hogy a gluténnak nagyon sok idő kell hogy kiürüljön...
Reméljük ez lesz... :)
De amiért többek közt a kérdést kiírtam...
Egy Totál IgE vizsgálat mit mutat? Mire jó az a vizsgálat?
Synlabnál csináltattam kb 1.5hónapja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!