Az miért van, hogy egy csomó amerikai filmben allergiás valaki a mogyoróra? Az ott valami népbetegség?
Nem. Itt is rengetegen allergiásak a mogyoróra. Pont olyan helyen dolgoztam, ahol kötelező ráírni a csomagolásra: 'nyomokban mogyorót tartalmazhat'.
Konkrétan befulladnak tőle, életveszélyes is lehet, mint aki allergiás a méhcsípésre. Gyerekek, felnőttek egyaránt.
1. vagyok. De! Nagyon is vannak. Kolléganőm unokája PONT a mogyorótól fulladt be és a sürgősségin kötött ki a kisgyerek. Véletlen egybeesés, ő mesélte, és a Chio, ahol dolgoztam, ünnepek alkalmával csomagot kaptunk, ropit, snack-eket, stb.. Ő haza sem vitte. Az infót én is csak innen tudom a mogyorót tartalmazhat feliratos termékeken.
DE! Ezen kívül rengetegen allergiásak a mogyoróra.
Jóval több a mogyoró allergiás és igen agresszív allergia, a legkisebb keresztszennyeződés is elég, fulladással jár. Marha gyorsan kell egy epipen. A másik ilyen durvább tipikus allergén arra a rák.
Errefelé is akad persze ilyen, de kisebb számban.
Hogy miért? Korán nyomatják a mogyoróvajat, plusz valószínűleg demográfiai okai vannak.
Itt inkább földimogyoró allergiás akad amúgy, az viszont jellemzően nem fulladást, inkább kiütést és kisebb légúti tüneteket okoz. Az is kellemetlen persze, de kisebb a halálozási ráta.
Amúgy minden allergént jelölni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!