Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Parlagfű allergia miatti...

Parlagfű allergia miatti elviselhetetlen köhögés?

Figyelt kérdés

Másnál is előjön ebben az allergiás időszakban a köhögés? Már tavaly is észrevettem, hogy nagyon mélyen, sokat és asztmatikusan köhögök, idén ez csak fokozódott. Már rettenetesen zavar, fáj a hátam és aludni is alig tudok. Pedig szedem a allergia elleni gyógyszert.

Van erre valami megoldás? Komolyan mondom, már félek, hogy átmegy asztmába.

2021. szept. 18. 07:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, apumnak is.

Elvileg a sport, sok alvàs, só kamra, nyáron tengerparti üdülés, ilyenkor zárt ablakok + légkondi segíthet gyakori hajmosással és ágynemű cserével.

Hanyagold a keresztallergiát okozó ételeket, csökkentsd a tejfogyasztást.

Szóval igaziból nincs csak a szokásos. Mi szteroidot szoktunk befújni (mometason sandos), akkor kell, amikor kezdődik az allergia és akkor néhàny hétig nincsenek tünetek. Illetve az allergia elleni gyógyszert a tünetek megjelenése előtt kell elkezdeni szedni, úgy hatásosabb.

2021. szept. 18. 10:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Igen használom a mometason sandost, de nekem nem használ és sajnos a gyógyszer sem.

Ideje elmennem egy allergológushoz. :(

2021. szept. 18. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Cetirizint próbáltad már?

Én napi egy szemmel tünetmentes vagyok, a három keresztes parlagfű allergiámmal.

Recept nélkül is kapható, de a háziorvos is ki írhatja, úgy olcsóbb.

2021. szept. 18. 15:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, a Cetirizint is próbáltam már és sok másik gyógyszert is. Nem értem már ezt ez egészet, miért rosszabb évről-évre, pedig gyógyszert is szedek. Elkeserítő.
2021. szept. 18. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Idén valószínűleg az oltás miatt sokaknak rosszabb. Elvileg 2-3 hónapon belül elmúlik, jövőre meg érdemes nem a parlagfűszezon előtt eloltatnod.

Addig én kipróbálnàm, hogyha kihagyom a keresztallergiát okozó ételeket, akkor mi történik:

Azoknál, akik a parlagfűre allergiásak, a következő gyümölcsök és zöldségek fogyasztása lehet problémás: banán, dinnyefélék (sárga-, görög- és mézdinnye), cukkini, articsóka, uborka, paprika, napraforgóolaj és napraforgómag. A bogyós gyümölcsök, a citrusgyümölcsök, a füge, a földimogyoró, az ananász, agránátalmaés a mangó fogyasztása is allergiás tüneteket okozhat azoknál, akik a parlagfű pollenjeire érzékenyek.

2021. szept. 18. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!