Parlagfű allergia miatti elviselhetetlen köhögés?
Másnál is előjön ebben az allergiás időszakban a köhögés? Már tavaly is észrevettem, hogy nagyon mélyen, sokat és asztmatikusan köhögök, idén ez csak fokozódott. Már rettenetesen zavar, fáj a hátam és aludni is alig tudok. Pedig szedem a allergia elleni gyógyszert.
Van erre valami megoldás? Komolyan mondom, már félek, hogy átmegy asztmába.
Igen, apumnak is.
Elvileg a sport, sok alvàs, só kamra, nyáron tengerparti üdülés, ilyenkor zárt ablakok + légkondi segíthet gyakori hajmosással és ágynemű cserével.
Hanyagold a keresztallergiát okozó ételeket, csökkentsd a tejfogyasztást.
Szóval igaziból nincs csak a szokásos. Mi szteroidot szoktunk befújni (mometason sandos), akkor kell, amikor kezdődik az allergia és akkor néhàny hétig nincsenek tünetek. Illetve az allergia elleni gyógyszert a tünetek megjelenése előtt kell elkezdeni szedni, úgy hatásosabb.
Köszönöm a választ. Igen használom a mometason sandost, de nekem nem használ és sajnos a gyógyszer sem.
Ideje elmennem egy allergológushoz. :(
Cetirizint próbáltad már?
Én napi egy szemmel tünetmentes vagyok, a három keresztes parlagfű allergiámmal.
Recept nélkül is kapható, de a háziorvos is ki írhatja, úgy olcsóbb.
Idén valószínűleg az oltás miatt sokaknak rosszabb. Elvileg 2-3 hónapon belül elmúlik, jövőre meg érdemes nem a parlagfűszezon előtt eloltatnod.
Addig én kipróbálnàm, hogyha kihagyom a keresztallergiát okozó ételeket, akkor mi történik:
Azoknál, akik a parlagfűre allergiásak, a következő gyümölcsök és zöldségek fogyasztása lehet problémás: banán, dinnyefélék (sárga-, görög- és mézdinnye), cukkini, articsóka, uborka, paprika, napraforgóolaj és napraforgómag. A bogyós gyümölcsök, a citrusgyümölcsök, a füge, a földimogyoró, az ananász, agránátalmaés a mangó fogyasztása is allergiás tüneteket okozhat azoknál, akik a parlagfű pollenjeire érzékenyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!