6 éves gyereknek allergiára mit ajánlottok?
Kislányom allergiás tüneteket produkál. Orrfolyás, szemviszketés, tüsszögés. Sajnos tőlem örökölte. Már tavaly is szenvedett vele. Próbáltuk a Cetirizin Hexal cseppet és a gyerekorvos a Lendint is felírta, viszont egyik sem használ. Nagyon sajnálom szegényt, mert tiszta duzzadt a szeme a sok dörzsöléstől.
Nincs valami másik gyógyszer, amit 6 évesnek lehet adni és nálatok bevált?
Helyi hatású szereket próbáltatok? Nekem a szemcsepp volt a megváltás. Persze olyan kellett, ami nem csíp, de mikor sikerült egy ilyet felírnia az orvosnak, attól a szezontól kezdve már nem voltam a halálomon a tünetektől. Konkrét gyógyszert nem tudok javasolni, talán az Opticrom volt a befutó, de nem 100%. Azóta maguktól is egy csomót enyhültek a tüneteim, most már kevésbé kell a gyógyszer.
Viszont a szezon közben kezdett gyógyszernek hetek kellenek, hogy rendesen hatni tudjon. Ugyanis - legalábbis nálam - az allergia egy erősen önrontó folyamat, egy idő után már azért vagyok rosszul, mert már eleve ki van dörzsölve a szemem vagy fel van marva az orrom.
A napellenzős sapka, napszemüveg is sokat segített, napon sokkal rosszabbak voltak a tüneteim.
Megkérdeztem,se sajnos nem gyógyszertárit használ,hanem természetgyógyász külön kevert neki cseppeket,mindig egyéni igényre szabva. :/
1es voltam
Sajnos tavaly is szinte kora tavasztól őszig voltak allergiás tünetei. Nekem csak kora tavasszal vannak allergiás tüneteim.
A Cetirizint már a tünetek elkezdése előtt elkezdtük használni. De egy hónap után kértem a gyerekorvost, hogy írjon fel valamit, így adta a Lendint. Reggel ébredés után bevette, és nem is evett, igaz volt amikor kért egy kis kiflit. Szóval nem tudom, hogy emiatt nem használt-e, de a tüneteken kicsit sem enyhített. Ezt kb. 2 hétig szedtük. Most más hatóanyagú antihisztamint vettem neki, Novocetrint. Ha ez sem használ, akkor fogalmam sincs már, hogy mit csináljak.
A novocetrin elvileg nem tud többet, mint a sima cetirizin (legalábbis én úgy tudom, hogy a 10 mg cetirizinnél igazából a molekulák fele hatástalan, és a levocetirizinben csak a hatásos 5 mg van benne, ennyi csak a különbség). Gyakorlatilag viszont valamiért nekem is a levocetirizin hatóanyagú szer fényévekkel jobban használt, mint az összes többi. Nálam a Lendin is kevésbé vagy legfeljebb ugyanúgy hatott, mint a levocetirizin, egyszer használtam egy hónapig. És macerásabb is szedni, legalábbis én ez utóbbit nem különítem így el az étkezésektől.
Lehet próbálkozni egyébként a keresztallergének elhagyásával, ha tudod, mire allergiás pontosan, de én ezt sosem csináltam, sok kísérletezést igényel. Tavalyi fölfedezésem, hogy kültéren a maszk nagyon sokat segít. Meg a légkondícionálás - ha csak lehet, legalább suliból jó lenne légkondícionáltat keresni.
És hogy mit csinálj, ha semmi nem hat: jelentem, ez gyerekként nekem is elég vacak volt, de ki lehet bírni. Én már teljesen bedugult orral is tudok aludni, ha kell :-/
Kedves 8-as: sajnos nem voltunk még allergia teszten. Olvastam, hogy 5 éves kortól már lehet allergén immunterápiát alkalmazni. Itt már az ellergiát okozó pollen szezonja előtt legalább 2 hónappal el kell kezdeni a kezelést. Lehet jövőre megpróbálkozunk vele. Állítólag több évig tünetmentesség érhető el.
Kedves 9-es: A Lendinből van több fajta. Amit felírt, az 6 és 12 éves gyerekeknek van kifejezetten (10 mg), amit te néztél az 12 év fölött használható (20 mg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!