Jó neked.Én kb 20 fajta fára vagyok allergiás,fű, pollen,por, kutya,macska minden.
2021. ápr. 27. 10:38
2/9 anonim válasza:
Kérdezd az orvosod mi nem fogjuk tudni neked melyik a legjobb d eneki lehet ötlete
2021. ápr. 27. 11:30
3/9 anonim válasza:
Ezt tényleg itt akarod megtudni? Jujj...
2021. ápr. 27. 12:22
4/9 Metionin válasza:
Manapság már nem kerül be a tojásfehérje a szaporított vírusos vakcinákba de a biztonság kedvéért én azt nem adnám be, szóval kiesik a Sinopharm, meg abban adjuváns is van. Olyat adnék be amiben a legkevesebb adalékanyag van. Namost az adenovírust tartalmazó vakcinákban a vektorvírus a "csomag", az mRNS vakcinákban meg egy lipidburok. Aki pollenallergiás, annak általában magasabb a hisztaminszintje alapból is, a fehérvérsejtjei fokozottabb készültségben állnak, hamarabb ugranak a legkisebb pöccre is és erősebb immunválasz alakulhat ki mint annál, aki nem allergiás vagy kapott már korábban hasonló oltást. 4 keresztes allergiánál én háttérbe raknám a vektoros vakcinákat, mert több anyag van benne mint a kis lipidburok és ha áll rendelkezésre "könnyedebb" vakcina akkor azt adnám inkább. Nem valószínű hogy bedurranna a szervezet a vektorvírus láttán de nem ingerelném feleslegesen. Aminek elég egy pöcc, az nem érdemes pluszba cseszegetni. Szóval az mRNS vakcinára szavazok, tehát Pfizer vagy Moderna. Valószínűleg a többivel se lenne gond mert megfelelően vannak tisztítva, pusztán a bennük található adalékok alapján ezeket tartom a legkevésbé allergizálónak szuperérzékenység esetén. A pollenfehérje allergia nem fog bedurranni virális fehérje láttán, a megemelkedett készültség az immunrendszeredben viszont okozhat erősebb válaszreakciót és minél több lehetőséget talál a vakcinában arra hogy beleköthessen, annál valószínűbb hogy bele is fog, bár a valószínűség így is annyi hogy 37 fok helyett 38 fokos lázad lesz.
2021. ápr. 27. 13:49
5/9 A kérdező kommentje:
#4 Nagyon köszi a részletes és kimerítő választ.
2021. ápr. 28. 10:20
6/9 A kérdező kommentje:
#3 A háziorvos mikor fogja így elmagyarázni hogy melyikkel mi a gond?
Elárulom semmikor.
Én szeretem tudni mi van a háttérben.
Ha valóban csak egy névre lennék kíváncsi akkor valóban nem írom ki kérdésnek sem. Akkor megelégszem egy névvel.
2021. ápr. 28. 10:22
7/9 A kérdező kommentje:
Még a nyár elején megkaptam a 2 Pfizer -em!
Köszi azóta is jól vagyok, bár akkor pár hétig fájt a karom tőle de kb ennyi.
3. oltásnak lenne értelme ezek mellé?
2021. nov. 10. 23:56
8/9 anonim válasza:
Moderna, ill pfizer. A Moderna egy kicsivel hatékonyabb.
Túlsúlyosok nagyobb veszélynek vannak kitéve a járvány miatt. Esetleg kicsit tovább maradj bent megfigyelésen az oltóközpontban, fel vannak készülve allergiás reakciók kezelésére, de valószínűleg nem lesz ezeknél.
Az oltás viszont az esetedben különösen fontos.
Én már a harmadik modernánál is túl vagyok. szintén veszélyeztetett, kérdezték, hogy volt-e gond az előzőnél (moderna), mondtam, hogy nem, és azt írták fel harmadiknak is.
2021. nov. 14. 10:08
9/9 anonim válasza:
Ha nem kapsz oltást, kb 100% szerintem a halál egy covid fertőzés esetén, de egy napig) valószínűleg nem lesz kellemes az oltás sem. Viszont nem mindegy, hogy egy kis izomfájdalom, és láz, vagy hosszas agonizálás utáni halál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!