Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Aki intoleráns a tejfehérjére,...

Aki intoleráns a tejfehérjére, tojásra, élesztőkre, és a keresztreakciókat kiváltókat sem fogyasztja (pl szója) az éhen hal a kórházban?

Figyelt kérdés
Valahányszor kórházban voltam mindig kenyér volt a reggeli uzsonna. Ha ezt nem ehetem és kórházba kerülök mit adnak?
2021. ápr. 19. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szólsz nekik és megoldják. vagy vitetsz be kaját a hozzátartozókkal
2021. ápr. 19. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Senki nem hal éhen a kórházban. Tudnak minden mentes kaját adni, de finom nem lesz, abban biztos lehetsz.
2021. ápr. 19. 21:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát én nemrég voltam, kikérdeztek, hogy van-e bármi amit nem ehetek, elég hosszú a listám, de igyekeztem elmondani. Nagyon kedvesek voltak és mondták, hogy utána járnak, beszélnek dietetikussal meg szólnak meg minden, de amit kaptam azt se ehettem teljesen. Például nem ehetek tejfehérjét, ezért kaptam laktóz mentes cuccokat, ami ugye ugyanúgy rossz, meg egyszer kaptam glutén mentes kekszet, de amúgy minden étkezéshez sima zsömlét kaptam:D Elég bonyolultan kell étkeznem, szóval nem is vártam el, hogy minden oké legyen. Az igyekezetet megvolt és azt értékeltem is. Azért így is akadt amit meg tudtam enni, meg a családom is hozott ételt. Mondjuk étvágyam nem volt, szóval akármit is alig ettem.
2021. ápr. 20. 00:07
 4/9 anonim ***** válasza:

Egy fenét adnak minden menteset.

Ahol én voltam, pirossal ki volt emelve, hogy cölis vagyok.

Első nap reggeli, abonett (saját gm, mert a reggleihez zsemle jár) + májkrém, aminek a hátulján vastagon szedve "búzakeményítő".

A leves meg "persze, gluténmentes, a tésztát kivettük belőle".

Szóval, ha nem hoznak be nekem kaját, akkor igen, éhen haltam volna.

2021. ápr. 21. 12:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Hat igen ettől tartottam. Nevetséges...
2021. ápr. 22. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Elvileg ha szólsz, akkor olyan kaját biztosítanak. Elvileg. Amikor én kórházban voltam nem foglalkoztak semmivel, és ugyan úgy rendes kaját hoztak. A hozzátartozóim hordtak nekem otthoni kaját.
2021. ápr. 22. 14:02
 7/9 anonim válasza:

Sajnos nem adnak. Akinek étel alergiája van tegye össze a kezét, és imádkozzon, hogy ne járjon úgy, mint én. Szója alergiám van, azaz szójafehérjére, amit sonkától kezdve minden fűszerbe, húspótlékba, konzerv májasba, bármibe becsempésznek, hogy kilopják a húst, és állítólag ízt adjanak, na ebbe majdnem belehaltam.

Egy szép napon intenzív osztályra kerültem, mesterséges kómában tartottak majdnem 2 hétig élet-halál között. Mindeközben a szervezetemnek regenerálódnia kellett volna miközben gyógyszerekkel tömtek. Mindeközben csak a családom tudta, hogy szója étel alergiám van(szójafehérje, majd begyulladt az emésztőrendszerem és jön ki 15 percen belül az étel hascsikorgatások közepette), és orvosi kartonba sose került bele ezen apró részlet, mert minek zaklatni az orvosokat ezzel. Na tehát jött a galiba.

Hát nosza láss csodát altatásban a szondás étel (orrodon át táplálnak), mit ne adj épp szójafehérjével dúsított trutymó. Ki tudja miért váltották ezt is le az elmúlt években, de hát ez van. Ezt 2 hétig kaptam, majd mire majdnem leállt a májam és a belső szerveim, és fogytam 7 kg leszedtek az altatásról azzal, hogy nagy valószínűséggel kampec nekem, és ötletük sincs, hogy mi történik. Mire eszméltem, és kiment a fentanyl(+egyéb szedáló szerek) a szervezetemből, eszméltem a problémára hát jeleztem is, hogy mivel táplálhatnak, és nem az ami okozza a axiomákat, amikor kérdezgetni kezdtek. (ugye ők se értették, miért nem jók az értékeim) Nos miután már nem szóját kaptam onnantól kezdve minden úgy működött, ahogy az orvostudomány a felépülést leírja.

Intenzív osztályról átkerültem belgyógyászatra, ahol pedig minden 2. nap találtam vagy szójás májkrémet, vagy olcsó szójás sonkát, vagy főételt, amiben a fasírt se fasírt, mert hát kilopták azt is, és gondolhatjátok mire cserélték a húst. Úgyhogy hiába volt jelezve (rákerükt a kartonomra), szartak rá magasról, és nekem kellett mindenre odafigyelni, és alternatív élelmezést találni. Noha ez már azután volt, hogy a szóját - fő allergénként - nagy vastag betüvel feltüntették mindenen (2016-17).

2021. máj. 26. 00:34
 8/9 anonim válasza:
Helyesírási hibákért elnézést, telefon nem a legjobb eszköz hosszan írni.
2021. máj. 26. 00:39
 9/9 A kérdező kommentje:

Az igen. Es kórházban fekve oldja mef az ember, hogy szója mebtes főtt kaját egyél, vafy ugy alapbol menjel ki a botlba magad?!

Szomorú.

2021. máj. 26. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!