Mik lehetnek a rajtam folyamatosan megjelenő viszkető csípések/kiütések? Mi okozza?
Az utóbbi 2-3 napban arra lettem figyelmes, hogy itt-ott van rajtam egy-egy csípés/kiütés, amivel nem is foglalkoztam annyira, mert a tejallergiám miatt ez megszokott volt.
Azonban tegnap reggel arra ébredtem, hogy hátul a derekam és a fenekem bal oldala (a teljes terület) nagyon viszket. Mikor megnéztem, láttam, hogy több mint húsz kisebb-nagyobb csípés van rajta. Először ágyi poloskára gyanakodtam, azonban az a rovar ilyen területen nem csípne meg, ráadásul nappal is továbbgyarapodtak a csípések (a vállamon, a hónaljamon, a lábfejemen, az arcomon, gyakorlatilag mindenhol, de csak egy-egy). A csípések átmérője nagyjából 2mm és 1cm között bármekkora lehet. Pirosak, duzzadtak, leginkább szúnyogcsípéshez tudnám hasonlítani kinézetre, tekintve, hogy apró, piros közepe van az összesnek. Iszonyatosan viszketnek ha csak egyszer is hozzáérek, és csak órák múlva múlik el az irritáció. Ma reggelre ismét gyarapodott a számuk. Utánajártam az egyes rovarok csípéseinek, de nem találtam tökéletes választ. Olyan, mintha szúnyog, bolha és ágyi poloska keveréke lenne. Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet az okozója?:( Tanácstalan vagyok.:(
Nekem ez a műszálas anyagoktól volt.
Pl zokni, és a kipattogás lassan haladt felfelé, egészen a hasamig, mire rájöttem. Egyik napról a másikra alakult ki.
De akár a sok tojás is okozhatja ,ha érzékenyebb vagy rá.
Nekem a teafaolajjal bekenés segített, a viszketés elleni kenőcsök azonban cseppetsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!