Mitől vagyok ilyen szinten allergiás?
Figyelt kérdés
Nagyon sok mindenre vagyok allergiás: virágzó/nyíló növények/fák, macska/kutyaszőr, penész, parlagfű, por stb... nagyon sok mindenre, és mire ideér az allergia szezon sokszor hiába szedem a gyógyszert/nyomom az orrsprayt egyszerűen fulladok, köhögök, viszket a torkom/fülem, fáj a fejem stb.. mivel lehet ezt enyhíteni? Jelenleg lendint szedek 1x este, és 2 fújás avamysból de anno próbáltam lordestint is. A macskára vagyok a legallergiásabb de a kutyákat is megszenvedem, és az is borzasztóan letör hogy konkrétan 1 szőrös kis kedvencem se lehet, mert olyan allergiás leszek különben hogy élni alig tudok. Nincsen erre valamilyen kezelés/megoldás?2021. ápr. 4. 15:23
1/5 anonim válasza:
Immunterápiát sajnos csak akkor lehet hatékonyan alkalmazni, ha kevés fajta dologra lennél allergiás. Ettől még érdemes felkeresni egy ezzel foglalkozó orvost, hátha van egy olyan fő allergén, amit lehet ilyen módon kezelni, és akkor a többi dologra is kevésbé leszel allergiás.
2/5 anonim válasza:
Nekem az összes légúti allergiám elmúlt, amióta nem fogyasztok tejtermékeket. A férjem csak a (napi szintű) tejivást hagyta abba, már ettől is jelentősen javultak a tünetei.
Egy barátnőmnek mindenféle állatszőrre erős allergiája volt. Az orvosa azt mondta, max. halakat tarthat... Ő pár éve elkezdett paleózni, azóta nyugodtan simogatja nálunk a cicákat, semmi baja.
Az is érdekes, hogy a macskaszőrre egész életemben csak abban a pár évben voltam allergiás, amikor éppen nem volt macskánk, se előtte, se azóta.
3/5 anonim válasza:
Én is sokmindenre vagyok allergiás, de elég durván. Én Aeriust szedek egész évben, receptköteles. Súlyosabb tüneteknél Avamys nekem is, szemcsepp is szokott néha kelleni, illetve amikor nagyon rossz, Aerius helyett Zyrtec-D, de amióta pajzsmirigybajaim vannak, szörnyen álmosít, így csak a legszükségesebb esetben veszem be. De nem voltam még felnőtt szakrendelésen, nem tudom van-e helyette valami más hasonló.
4/5 anonim válasza:
#3 vannak már korszerűbb gyógyszerek pl. Lendin, Telfast, ezek nem álmosítanak.
5/5 anonim válasza:
Köszönöm, majd úgyis el kell mennem előbb-utóbb felnőtt szakrendelésre, jövő évtől már valószínűleg dolgozom, majd akkor megejtek egy magánorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!