Csak terheléses vérvétellel.
Egy sima laborból nem látszik.
És mi a válaszod a kérdésre, Miquel?
És miért kéne kilométerekre elkerülni?
A válaszom: nem. Vannak erre szakosodott állomások, ahol minden ételtípusra való érzékenységet kimutatnak, de egy sima labor nem fogja kimutatni.
Kerülni pedig azért lenne szerencsés a tejet és tejtermékeket, mert
1. A pasztőrözés során a tej szerkezete sérül, felismerhetetlen fehérjemolekulák jönnek létre, folyamatosan csúcsra járatják az immunrendszert, s a molekuláris mimikri miatt autoimmun folyamatok indulnak be.
2. Létezik A1, valamint A2 besorolású tej. Az USA boltjaiban el s van tüntetve, hogy megkülönböztethető legyen. Az első a Holstein Fríz és más nagy hozamú marhák teje, míg a másik a hagyományos fajtáké. Azért fontos megkülönböztetni őket, mert az A1-es tejek fehérjéi a véráramba kerülve hajlamosak megtapadni a mellékvese kérgén, folyamatos gyulladást gerjesztve, ami kortizol-túltermelést, az pedig újabb gyulladásokat hoz létre.
#4 " Létezik A1, valamint A2 besorolású tej. Az USA boltjaiban el s van tüntetve, hogy megkülönböztethető legyen. "
Tudnal errol egy itt keszult fotot linkelni? Mert itt elek a mult szazd vege ota, minden heten veszunk tejet es egyeb tejtermekeket, de meg sohasem lattam az A1 es A2 besorolasu tej feliratot a boltban vagy a termeken. A "Grade A" felirat nem ezt jelenti.
Amugy a tej "fajtajat" tekintve valoban letezik az altalad irt megkulonboztetes, de a boltban ez nincs feltuntetve az USA-ban. Egy speci weboldalrol rendelhetsz A2 tejet, de a boltokban ezt nem talalod meg.
Amugy a tudomanyos vilagban vita van arrol, hogy az A1 tej "karos" es az A2 tej a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!