Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ezek a foltok mik lehetnek?

Ezek a foltok mik lehetnek?

Figyelt kérdés

Tegnap jelentek meg a hátamon, s megijedtem, hogy allergia foltok lehetnek, eddig hat hónapja már folyamatosan allergiától szenvedek, nem tudni mire. Egy pár hete semmi folt nem jött ki rám, mióta elhagytam a glutént, arra gyanakszunk eddig leginkább, mert kiderült kiskoromban is glutén allergiám volt. Persze, végig jártam az orvosokat is közben, de a legtöbben semmi okosat nem tudtak mondani

Ezek a foltok, amik most kijöttek, szerintetek mik lehetnek? Allergia foltok, vagy csak valami csípés?

Képek kommentben.

2020. jún. 24. 11:13
 1/7 A kérdező kommentje:

Ilyenek voltak tegnap:

[link]

Ilyenek ma:

[link]

2020. jún. 24. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó lenne a foltok elhelyezkedését is látni! Egy csoportban vannak,vagy elszórva?
2020. jún. 24. 12:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Az a kettő van, amit küldtem csak. Pár ujjnyi távolságban
2020. jún. 24. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor ez csípés lesz. Ahol "megmászott" valami,ott csípet meg. Az allergiás kiütések testszerte, elszórtan jelennek meg és nem 1-2 darab.
2020. jún. 24. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem óvantag csípés. Mindenesetre jól tetted, hogy elhagytad a glutént. Ha van r mód, kerüld a hüvelyeseket és a tejet is.
2020. jún. 29. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Vitatkoznék a glutén témával. A glutén érzékenység a coeliacia nevű betegség. Aki valóban glutén érzékeny az ha bármit ami glutént tartalmaz rögtön tünetei lesznek. Nem időszakosak, nem múlik el 1-2 hétre hónapra. Ha valaki coeliákiás akkor teljesen glutén mentesen KELL étekznie, különben a vékonybél bolyhai elsorvadnak gyorsan és nem tud elég tápanyagot felszívni.

Ha valaki eszik néha glutén tartalmú ételt de nincs semmi baja, akkor nem glutén érzékeny és nem kell kerülnie a glutént csak azért mert divatos.

A glutén egy fehérje. Csak egy növényi fehérje. Semmi különös mást nem tud, nem rossz nekünk, nem árt CSAK a valóban coeliákiás betegnek. Senki másra semmilyen rossz hatással nincs a glutén.

2020. júl. 4. 22:59
 7/7 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos nincs igazad, kedves utolsó. A glutén mindenkinek árt, akár okoz akut tüneteket, akár nem. Egyik okozója ugyanis a lyukas bél szindrómának, s azon keresztül a ma népbetegségnek számító ezernyi autoimmun betegségnek. Ezért jó kovászolni a kenyeret, mert a kovászolás során gliadinra és gluteninre hasad a glutén, és úgy már valóban nem ártalmas. És ez nem holmi divat, hanem kőkemény tények, még ha az orvosi protokoll jelenleg nem foglalkozik is vele.
2020. júl. 5. 10:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!