Az allergia halálos lehet?
első vagyok.
Mint írtam főtt zeller nem okoz halálos allergiát. Ha okozna, akkor ez kérdés sem jött volna létre, mert a tesód már halott lenne. Halált akkor okoz ha a légcső összeszorul valami miatt, és megfullad. Pontosan tudom mert mogyoróra allergiás vagyok.
Étteremben a húslevesbe mindig tesznek zellert. Legtöbbször nem szolgálják fel, de belefőzik.
Biztos evett már máskor is étterembe levest, és fel sem tűnt neki, hogy zellert főztek bele. Nem látja, sokan nem is érzik az ízét.
"Halált akkor okoz ha a légcső összeszorul valami miatt, és megfullad. Pontosan tudom mert mogyoróra allergiás vagyok."
A légcső az allergiától "szorul össze". Ahogy neked a mogyorótól, másnak (pl nekem is) a zellertől. Az ödémával járó allergiás roham akár halállal is végződhet. A zeller allergizáló hatása nem változik a főzéstől, nem véletlen, hogy fel kell tüntetni az élelmiszerek összetevői között, lásd pl a leveskockák esetén.
Kérdező! Testvéred figyeljen oda, mert nem tudható, hogy egy eddig lazábban lezajló allergia mikor csap át súlyos rohamba. Nem jó ezzel játszani. Mondom ezt több anafilaxiás rohammal a hátam mögött.
Köszönöm a válaszokat!
Semmi baj, a testvérem tökéletesen jól van😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!