Évek óta reggeli tüsszögés, egész napos nátha. Cetirizin nem igazán segít, csak enyhít. Mit tehetek?
Allergia vizsgálaton voltál már?
Lehet házipor atka allergiád van
vagy orrpolip vagy még tuti mástól is lehet
első körben a háziorvossal kellene konzultálnod
Szia. Régebben nekem is ugyanez a problémám volt. Lendint szedek, talán ez az egyik legerősebb gyógyszer. Sajnos én mindenre allergiás vagyok, a tél az laza nálam, a nyári időszak a csúcspont.
Én minden egyes nap amikor jó idő van (nem esik az eső), kiteszem az ágyneműmet szellőzni. Miután kicsapkodta a szél, vagy télen kellemesen átfagyott, utána vissza. A huzatot heti szinten cseréljük, lehet az is segítene (nem tudom milyen rendszerességgel cseréled). A másik dolog, ami nálam nagyon nagyon segített (nem is fulladok, köhögőm, t üszögöm éjszakánként azóta), hogy a matracot "atkátlanítottuk". (Nem emlékszem mi volt a márkája... ha eszembe jut leírom.) Először kiporszívóztuk, utána lefújtuk ezzel a szerrel. 1 napot hagytuk pihenni a matracot, majd megint alaposan újra át porszívóztuk, és mi nyertünk. Amikor elkezdődik nálam a főszezon (parlagfű, meg ilyenkor április közepe fele), akkor napi szinten hajmosás. Kevésbé szenvedek mint pár éve, annak ellenére, hogy sokkal érzékenyebb lettem ezekre a s****kra. Hajrá :)
#2-es vagyok. Úgy emlékszem hogy Szavó volt a márkája. Viszont most sehol nem találom a neten. Euro Familyban vettük Győrben.
De szerintem a Sanytol sem lehet rossz.
(2-es megint)
#5: Nekem is ugyanez. Szerintem már minden gyógyszert kipróbáltam. Minden évben újat kellett szednem. A gyengébb gyógyszereket félévenként passzolgattam. Viszont úgy tűnik, hogy a Lendin nyert. Második éve szedem, és hála a jó égnek (lekopogtam) még tökéletes a gyógyszer. Reméljük ez így is marad ;)
Én házi porra vagy atkára tippelek. Voltál allergia vizsgálaton? Orvos majd tud javítani az állapotodon ha tudja
mire vagy allergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!