Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Hidegallergia kézen. Van...

Hidegallergia kézen. Van bármilyen bevált módszeretek ellene?

Figyelt kérdés
Az első csípős-szeles hajnalokkal előjött a hidegallergiám is. A kézfejem az ujjtöveknél fáj, repedezett, foltokban gyulladt, rendszeresen kivérzik. A meleg kesztyű nem segít, és az eddig kipróbált kézkrémek sem.

2019. okt. 15. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én egyszer , már régebben elmentem az ügyeletre. Ott a doki adott egy injekciót, amitől egy órán belül elmúlt a panaszom, és azóta sem tért vissza.

Szerintem a repedezettség nem az allergiától van, hanem másmilyen bőrbetegség! A sebhelyesedéssel függ össze.

2019. okt. 15. 19:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ. Nem tudod esetleg, hogy pontosan milyen injekciót kaptál?

Hát, 2 doki szerint is hidegallergia, melegben sosem repedezett, sőt, alapvetően zsíros bőröm van, nem is szárad ki, és nem is sebhelyes.

2019. okt. 15. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom az injekció nevét, mert ilyeneket nem tudok megjegyezni. Pedig akkor mondta a doki, és azt is mondta, hogy ha továbbra is lesz panaszom, azzal a papírral keressem fel a háziorvosom. Aztán a panaszok elmúltával minden feledésbe merült.(Ez még a számítógépes rendszer elött volt)

Pedig van olyan bőrbetegség, mikor megvastagszik a bőr, mintha sávszerű daganat volna. És ha ez hajlatban keletkezik akkor nagy fájdalmak mellet ki is törik. Ez a betegség nem hozható össze sem kiszáradással, sem más bőrelváltozással. Sajnos ennek a nevét sem tudom már, pedig a gugliba beírva több ezer fényképet hozott fel. És ifjabb koromban nekem is volt, csak akkor még a bőrrákot sem ismerték.

Szerintem mutasd meg több bőrgyógyásznak, vagy tölts fel ide egy képet, azzal a kérdéssel, hogy milyen bőrbetegség ez.

Azt viszont lehetségesnek tartom, hogy az Ősz beálltával a nyirkos, hideg idő miatt keletkezik ez a bőrbetegség is. Illetve az erősíti fel, de ez nem hideg-allergia.

2019. okt. 16. 12:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi az infókat.
2019. okt. 19. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha találtál rá megoldást, írd le kérlek :)
2019. dec. 5. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!