A lábam borotválás után brutálisan felömlött, és nagyon fáj, piros és gyulladt . Mit csináljak? Mivel enyhítsem?
Mi az hogy felömlött?
Valószínű érzékeny a bőröd. Kamillateával mosd át, gyulladáscsökkentő.
Nekem a bano-tol van köröm virágom , kamillázás után bekemtem , tegnap este :)
Köszi a válaszokat , már sokkal sokkal jobb , már nem vörös egyáltalán , szépen elhalványodott és már nem fáj.
Szerintem nézd meg a borotvát, ha már sokadik alkalommal használtad, lehet, hogy az irritálta, mert húzta és nem vágta. Illetve a zselét hanyadjára próbáltad? Ha először, lehet vmi hatóanyagra érzékeny vagy.
Mindenképpen azonnali tisztítás és hűsítés. A kamilla mindig segít.
Örülök, hogy már jobb.
Mi az a felomlott?
Max a sz@r omlik fel a csatornabol
Köszönöm mindenki válaszát ! :)
Azóta olyan sima mint a bababőra . Elmúlt teljesen.
A felömlött szót mi felénk a bőrre akkor mondják , ha valamilyen eléggé súlyos irritációd van , ami kis piros pöttyökkel foltokkal jár , kipattogzással amit számodra nem ismert dolog okoz.
A zselé volt a hibás , mégpedig azért mert egy új fajtát vásároltam cien márkát , mert nem volt gilette a boltban , és ürgősen szükségem volt rán, mert nem volt más otthol . Így gondoltam jó lesz ha megveszem , használom most ezt . Mindaddíg gilette -t használtam ami intim területekre volt ajánlva.
Nem gondoltam volna hogy allergiás leszek az újra , de azzal viszont tisztában vagyok hogy rendkívűl érzékeny bőröm van, és direkt aloe verásat vettem ettől a cien márkától. , és mégis irritált.
Legalább már tudod, hogy ez nem jó, hála isten nagyobb baj nem volt. Bár nem értek a borotvazselékhez, nézd meg az összetevőket mindkét zselénél, hátha rájössz, mi volt a ludas, és akkor arra figyelsz.
És legközelebb, ha új kencét vásárolsz (bármit), bőrtesztet végezz előtte! (Különösen, ha hajfestékről van szó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!