Mit csináljak? Nem bírom tovább a parlagfű allergiát!
Szia!
A gyógynövényeket, az immunrendszered megerősítését nem próbáltad még?Jó pár ismerősömnek ezek segítettek.
Jobbulást!
Az első válaszolóval ne törődj, egy fanatikus, és kész.
Sajnos csak az orvos által felírt gyógyszer segíthet. Kortikoszteroidos orrspray-t kaptál? (Nasonex, Mometazon Sandoz...)
Ha nem, akkor olyat próbálj. Ha igen, és 5 napon belül nem segít, akkor lehet, hogy más sem fog.
Jó még a Loratadine tartalmú gyógyszer. Illetve kombinálni szokták hogy napi 1 loratadine plusz napi 2x1 vagy 2x2 Nasonex.
A Loratadine 1-2 órán belül már elkezdi enyhíteni a tüneteket. A szeroidos orrspray-nek kell 3-5 nap. Nem szabad abbahagyni, vagy cserélgetni.
Itt van egy nagyon-nagyon részletes leírás, olvasd végig: [link]
Nekem is nagyon-nagyon erős parlagfű allergiám van. Azok, akik olyan tanácsokkal jönnek (nem feltétlenül csak az itt írókra gondolok, hanem ismerőseim között is sokan), hogy pl.:
- használj tengervizes orrspray-t
- használj homeopátisás cuccokat
- moss hajat
- használj orrmosó kancsót
- kezdj el parlagfűteát inni
- kezdj el olyan kecsketejet inni, ami olyan kecskétől van, aki parlagfüvet legelt...
.. és társai.
Na nekik fogalmuk sincs, milyen egy durva allergia!! A durva allergiára ezek semmit sem érnek, bármennyire is akar valaki hinni benne.
Egyébként hosszú távon (tehát 2-3 év alatt) lehetséges, hogy az életmódbeli változtatások és egyén ilyen praktikák enyhén segíthetnek. De amikor az ember itt és most allergiás és majd megpusztul, akkor nem ezzel kell foglalkozni.
Én egy légtisztító beszerzését javasolnám. Vannak kílmák is amik rendelkeznek pollenszűrővel az is jó. Egy ilyen lehet megoldás a problémádra. Drága de szerintem megéri.:
Utcán pollenszűrős maszk. Más lehetőség nem nagyon van. Én külföldre költözésen gondolkodom már mert ha blegondolok, hogy az életem ből elvesz 10-12%-ot.
Az első válaszoló meg egy igazi p.ö.cs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!