Orrspray-függők, leszokás?
Van közöttetek, aki túl van egy tartós orrspray-függőség utáni leszokáson?
Tippek, tanácsok?
Több, mint fél éve használom a mentholos Otrivint, és a radikális, “azonnalteddlenehasználdtöbbet-módszer” nem megy.
Semmi allergia, nátha után maradt rajtam az orrspray.
Szia!
Háziorvos tud segíteni. Egyébként kutyaharapást szőrével kell gyógyítani ez esetben. Ugyanis az érösszehúzó sprayről át kell szokni szteroidosra, majd annak kell csökkenteni a dózisát.
Tehát mondjuk mometason sandoz orrsprayre kell váltani.
Nem kell szteroidos spray, Isten ments. Nálam más spraytől szokott ez lenni, volt, hogy 1 évig nem tudtam elhagyni.
A rossz hír az, hogy csak úgy tudsz leszokni, hogy lerakod, de fokozatosan kell. Nekem úgy sikerült, hogy alapban kb. 4 óránként kellett használnom és ezt az időt elkezdtem kitolni. Előszörb5bóra, aztán 6,stb.
Az lehet, hogy ők azt javasolják, de anno azt is ők javasolták ami miatt kialakult. Ez nekik üzlet, semmi más.
Amúgy nem szenvedtem, és szteroid nélkül megoldódott.
De a Kérdező döntse el melyik módszert szeretné.
Köszönöm a válaszaitokat! Rengeteg szteroidos orrsprayt próbáltam már, allergiát sem cutan, sem vérteszttel nem tudnak kimutatni.
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy leteszem végleg, és megpróbálom “túlélni” azt a pár napot/hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!