Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a tesómmal, ha...

Mit csináljak a tesómmal, ha nem tudok tőle rendesen aludni?

Figyelt kérdés

18 éves fiú, közös nagy szobánk volt, de tavasszal panaszkodtam anyáéknak, hogy zavaró, ha a tesóm részegen jön haza egy buliból, lefekszik úgy hogy nem zuhanyzott, izzadt, büdös cigiszagú, mindig rendetlenséget hagyott maga után.

Nyáron amikor festettük a szobát elfeleztük, nagyon vékony gipszkarton falat raktak apával, tettek egy üvegajtót is, hogy ha szükséges át lehessen menni egyik szobából a másikba.

Tesóm ha hazajön a suliból mondjuk 2-3-kor, ledobja a táskáját és megy aludni egész este 7-8-ig, akkor felkel, megvacsorázik, zuhanyzik és megy vissza az ágyba. Utána persze éjjel nem sokat alszik, egész éjjel megy neki a tv, filmeket sorozatokat néz.

Nem lenne zavaró, de a vékony falon áthallatszik a hang, az ajtón meg a fények és ez zavar engem éjjel.

Ő azt mondja nem fogja lekapcsolni a tv-t, nem fog a sötétben feküdni egész éjjel mert az "unalmas". Mondta hogy nyugodtan menjek a nappaliba aludni ha zavar engem hogy ő egész éjjel tv-zik.

Hétvégén általában jobb, vagyis péntek este elmegy bulizni, akkor szombat reggel jön haza. Utána alszik pár órát, felkel és szombat este megint megy bulizni vagy ki a haverjaival. Vasárnap hajnalban hazajön, akkor lefekszik aludni, végigalussza kb az egész napot és éjjel megint csak tv-t néz.

Mondtam már neki hogy ha suli után nem aludna egész estélig, akkor éjjel tudna aludni. Erre azt mondta ő azért alszik suli után mert unatkozik, nem tud otthon mit csinálni és amúgy is ő akkor fáradt.

Mit csinálhatnék, hogy ne nézzen éjjel tv-t és tudjak rendesen aludni?

2018. okt. 14. 17:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

normálisan meg kell kérni. vegyél neki a fejhallgatóhoz egy hosszabbítót (nincs ezer forint), kérd meg hogy használja ezt, te meg tehetsz a füledbe füldugót, illetve szemfedőt is lehet venni párszáz forintért, és nem látod/hallod amit művel. én is használok füldugót és szemfedőt is, ha körülöttem zajonganak.

ha ez nem segít, csak megszívatni tudod. de ezt csak végső esetben. sajnos vannak olyanok, akiknél ilyen módszerekhez kell folyamodni, ha valamit el akar érni az ember, mert az értelmes megbeszélés nem hat.

2018. okt. 15. 21:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyucitok a hibás aki beleszart a gyerek nevelésébe..
2018. okt. 16. 14:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan alakultak a dolgok, kérdező? Azóta tudsz már a testvéredtől aludni?
2021. dec. 3. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!