Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Akinek lusta, trehány a...

Akinek lusta, trehány a testvére, az takarít utána?

Figyelt kérdés
Testvérem már felnőtt, de nem hajlandó egyáltalán takarítani maga után meg semmi mást csinálni. Szüleim ugyanúgy nevelték mint engem, viszont ebből a szempontból felmentették. Környezetemben mindenhol azt látom, hogy a tesók ilyenkor szó nélkül megcsinálják a másik helyett a dolgot. Az az igazság, hogy a kapcsolatunk sem valami jó és nekem megalázó érzés ez a kiszolgálás miközben meg sem köszöni meg a kisujját sem mozdítaná meg értem. Egy éve nem érdekel és nem mosok el utána semmit meg nem pakolok el. Más volt hasonló helyzetben?
2018. máj. 2. 19:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én kb fél évet kényszerültem a tesómmal lakni, mert felszámolta a munkáját, lakását és az ország másik végébe költözött, de ez előtt és alatt kellett neki egy hely, ahol meghúzhatja magát. Nagyon szeretem, nagyon jó a kapcsolatunk, de hiszem, hogy ha tovább éltünk volna együtt, ez ma nem így lenne.

Koszos, hanyag és rendetlen volt, ami még hagyján: a baj az volt, hogy az a fajta rendetlen és koszos ember volt, aki konkrétan lelakja a környezetét.

Napi rendszerességgel találtam azt, hogy ami leesik a földre (csokispapír, bármi fecni, nájlon), az ott marad, amíg én fel nem veszem. Mikor két hétre elutaztam, a következő állapotban találtam a lakást hazaérkezésemkor:

- ahányszor evett, annyi adag ételmaradék, kenyércsücsök, maszatos tálca volt elhelyezve a lakás pontjain. Ha evett, akkor felállt és otthagyta a cuccait, mint a közmondásos eb a termékét. Meg tudtam mondani, hányszor kajált. Mikor nem volt több tálca, akkor süteményes kínálókról evett.

- A mosogatóban a Mount Everest volt felépítve koszos, beáztatás híján megkövült kajamaradékos mosatlanból.

- Telehamuzta az erkélyemen a növények cserepeit, és a csikket is ott nyomta el. nem csak látványnak borzalmas, de a növények is haldokoltak. Pedig van hamutartó, mert én is dohányzom, csak az tele volt, és ugye nem voltam ott, hogy kiürítsem. Az erkélyen seperni lehetett a hamut.

- A mosogatótálca és a mosdó lerakódott barna szappan és vízkőtrutyival telt meg.

- A szárnyas mosdó széle szemétlerakattá változott, kupakok, csomagolópapírok, flakonok.

- A szemét bűzlött. Mikor megtelt a kuka, nyitott még egy zsákot és azt pakolta tovább, semmit nem vitt ki.

- A hűtő bűzlött és beleöntött valamit, amitől ragadt is.

- A szőnyegeken állt a sár, mert simán bemegy eső után cipővel.

- A járólapoknak a színe nem látszott. Igyekezett felmosni, de a falat jobban maszatolta, festeni is kellett nem sokkal utána, hogy kiköltözött.

- A növényeket a nappaliban ültette át, így állt a virágföld az egyik sarokban.

- Az erkélyen sorakoztak a kávésbögrék, mert kinn kávézott cigizés közben, majd mikor végzett, az ablakpárkányon elhelyezte a csészéket, amikbe belerohadt a tejes maszat. Mikor elfogytak a tiszta bögrék, elővette a tartalék meg vendégváró szetteket, sőt a végén vizespohárból is ivott kávét.

- A tányérokkal szintén: ha nem volt már tiszta, akkor vett elő nagyanyai örökség míves porcelánt, csak elmosni ne kelljen semmit.

- hat tonna mosatlan ruhája volt a fürdőben.

Biztos volt még pár dolog, de ezekre emlékszem. Ráparancsoltam, hogy takarítson ki, mert ezt nem én csináltam. Megcsinálta, amennyire bírta, a végét nekem kellett.

Biztos vagyok benne, hogy ha nem költözik el hamarosan, erre ráment volna a kapcsolatunk, mert én nem vagyok hajlandó más után takarítani, aki amúgy felnőtt, ép ember.

A vicc az, hogy azóta megházasodott és nagyon pedáns lett, ma már nem csinálja ezt.

2018. máj. 3. 08:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nem azért, mert nem tudnék plusz egy tányért elmosni, hanem mert attól, hogy "férfi" igenis tanulja meg, hogy a házimunka nem a nő dolga.

Persze, sokszor megy a hiszti, de így járt, én megmondom neki, hogy ha blefullad a retekbe az sem érdekel, de nem vagyok hajlandó takarítani utána, mert nem a cselédje vagyok, hanem a nővére.

2018. máj. 3. 10:41
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. 10,11 válaszoló ez borzasztó, türelmesek vagytok. Remélem mi nem jutunk el eddig.
2018. máj. 3. 14:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Olyan kávéscsésze kint hagyást ő is csinált, télen belefagyott a kávé tea a kint hagyott csészében, anyám hozta be. Ilyenben is többször szóltak rá, mégis ugyanezt csinálja azóta is szerintem már direkt. Ő is cipőben járkál, kapott egy gyönyörű szőnyeget simán rámegy téli csizmával is.
2018. máj. 3. 14:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tisztel titeket ennyi,de ezt a szülei rontották el..
2018. máj. 3. 15:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid ráhagyták, ő meg megszokta. Te meg, ha nem akarsz takarítani utána, ne csináld. Végülis nem a cselédje vagy.
2018. máj. 4. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!