Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért csinálja ezt a testvérem...

Miért csinálja ezt a testvérem? Többi lent!

Figyelt kérdés
A testvérem sokszor szemétkedik velem: pl. állandóan megcsinálja helyettem a leckéimet, lefogyasztja a telefonomról a pénzt, megnézi facebookon a személyes üzeneteimet, e-mail-jeimet, és még sorolhatnám a többit. Én semmit sem tettem (tudtom szerint), amiért ezeket kéne csinálnia velem. Megoldás van erre?

2018. febr. 4. 15:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszi, tuti ki fogom próbálni! <3
2018. febr. 4. 21:37
 12/20 1112 ***** válasza:
Amúgy a házit valszeg azért írja meg, mert bűntudata lesz; hogy lefogyasztja a te telódról is a pénzt. És akkor így kísérli meg kiegyenlíteni, kompenzálni a dolgot. Pl a Bongós dolgot azt értem; mert mondjuk pl aggódik a jövő miatt; és még ha pl rosszul is sül el valami; még akkor is jobb előre tudni, mert akkor tud lélekben előre felkészülni. Jobb, minthogyha hirtelen éri, és akkor sorscsapásként éri, ami bekövetkezik; így meg, hogy tudja mire számíthat; mire esetleg megtörténik a dolog, addigra már fel is dolgozza, rá is készül, fokozatosan dolgozza föl a lehetséges traumát; és mire oda jut, hogy esetleg úgy lesz, már nincs is semmi baj, mert számított rá, és így már könnyedebben túllép rajta. Szerintem túl aggódós-feszkós a tesód. Inkább tárgyald ki vele, hogy mi a helyzet, pl szerelmi téren, iskolai ügyekben mennyire sikeres; puhatold ki kedvesen , finoman, hogy mi miatt aggódik, és így mind a ketten tudtok könnyíteni a lelketeken; mert ő kibeszéli magából, ami a lelkét nyomja, és akkor így te pedig megtudod, miről is van szó, és még tudod is őt támogatni adott esetben.
2018. febr. 4. 21:41
 13/20 1112 ***** válasza:
;)
2018. febr. 4. 21:41
 14/20 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor holnap leülök tárgyalni vele, és beszámolok róla.
2018. febr. 4. 21:45
 15/20 A kérdező kommentje:
De egyébként, ha a jövőt akarja látni a Bongós ügyben, akkor azt miért nem az ő telefonja terhére teszi meg? Erről beszélek, hogy csak az a cél, hogy nekem fogyjon le a pénzem. Nem győzöm már töltögetni hetente..
2018. febr. 4. 22:56
 16/20 1112 ***** válasza:
Lehet,hogy arról már rég lefogyasztotta, te meg úgyis mindig raksz a tiédre. És attól lesz bűntudata, hogy nemcsak a sajátját, hanem engedély nélkül a tiédet is lefogyasztja. Vagy nemtom, a sajátját lefogyasztja? Mert énszerintem valszeg igen. Vagy pedig azzal spórol, hogy csak a tiédet, és az övét pedig meghagyja, mert az meg kell neki beszélgetni. Te meg úgyis mindig raksz a sajátodra. Ő saját magának talán nem merne ilyen gyakran tölteni, vagy lehet, hogy már felélte a zsebpénzét. Amúgy én nem tudom.
2018. febr. 4. 23:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Talán a szüleidnek szólj,h állitsák le v vonják le a lefogyasztott pénzt a zsebpénzéből,komolyan mai szülők hol vannak,gyerekek azt csinálnak amit akarnak,hazudoznak,szivatnak,lopnak csalnak,röhögnek a markukban,régen volt fegyelem otthon..
2018. febr. 4. 23:32
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én megértem azt, hogy az ő telefonja számláját nem akarja terhelni Bongóval, szóval a telefonos ügy kilőve.

Akkor pl. miért nézi meg a fb üzeneteimet?

Ezt már csak szívatásból csinálja...

2018. febr. 5. 14:11
 19/20 1112 ***** válasza:
Meee nem annyira intelligens, hogy tisztelje a magánszférádat; szeret kutakodni, kíváncsiskodni, belemászni mások életébe; és ha otthagyod prédára a telefonod/ úgyhagyod a gépet, és nem törlöd ki az előzményeket; akkor megteheti. Ez amúgy arcátlanság, szerintem ne hagyd neki
2018. febr. 5. 14:42
 20/20 A kérdező kommentje:

Beszámoló a mai napi beszélgetésről:

Bocsánatot kért tőlem, igen, igazatok volt, hogy valami bántja és ezért Bongózott, de nem szeretném részletezni, hogy mi bántja, mert túl hosszúra nyúlna a komment. Azt mondta, hogy nem fog többet szívatni, bár még megnézzük az elkövetkezendő napokat, hogy milyen gyakran fogok olyan SMS-eket kapni a szolgáltatómtól, hogy egyenlegem 50 Ft alá csökkent...

2018. febr. 5. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!