Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miert alakul ki a csaladon...

Miert alakul ki a csaladon beluli szex? Mi a pszicholgiai hattere? Testverek vagy szulo-gyerek kozott?

Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 21:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a 2-esnek van a legtöbb igazsábga. Kiegészíteném egy két beszélgetésből, meg olvasottból általam gondolttal.

Kiskorban mivel a szex érdekli a fiatalkorút és esetleg mivel nem tudja mi az, erkölcsi agglyoktól mentesen, kíváncsian áll a dolgokhoz. És ha ez két hasonló korú testvérnél történik, akkor egymásba gabalyodhatnak. S mivel vallószínűleg ez nem egyszeri lesz, és feltehetőleg nem lesz rossz élmény, később is megtehetik. Ennek a folyamánya lehet, hogy később azt gondolják, ha ezt megtették, és nem lett semmi baj belőle, miért ne lehetne más rokonnal is, akár a gyerekükkel?...

Másik lehetséges ok lehet az alkoholizmus, amikor nem tudja először kit dug meg, aztán ha ez gyakorivá válik a gyerek így szocializálodik a már magától mehet az ágyba 😐...

Mindkét esetnél ezt a viselkedésformát aztán viheti tovább is a kapcsolatába s következő nemzedékre, hacsak nem jön rá, hogy ez nek véletlenül nem helyes, illetve higy ki volt használva, és ezt mással ne tegye meg.

Meg persze még más okok is lehetnek

2016. nov. 21. 11:15
 12/24 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenkeppen lelki okokra vezetheto vissza a csaladon beluli szexualitas. Attol meg mert valaki szexualis izgalomba jon nem kell rogton otthon partnert keresni hozza. Es szerintem nem is igy van az emberi termeszet kodolva. Ha az egyiknel nincs gat a masiknal meg lehet, igy a probalkozo el lesz utasitva.
2016. nov. 21. 17:15
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Engem egyszer a saját öcsém támadott le úgy 9-10 évesek voltunk. Előtte nap ivartalanították a kutyákat, nálunk az udvaron. Úgy gondolta, hogy most kipróbálja a nővérén. Lerángatta rólam a nadrágot, bugyit, de időben kimentettem magam. A szüleim nem vettek róla tudomást, holott jóval nagyobb fizikumú volt a tesóm, már akkor is. Ez nálunk a felvilágosítás, biológia teljes hiányából fakadt. A kisgyerek azt sem tudta mit csinált, de többször meg akart erőszakolni kicsiként. De a drágalátos szüleimnek könnyebb volt elsumákolni. Nem beszélték vele meg, hogy mit látott a tv-ben és félreértelmezte azokat. Máig prűdek és a 20 év alatt minden ilyen tabu volt otthon. Ez egy különleges eset, őszintén csak a szüleimre haragszom miatta.

Például itt a városban többször volt olyan, hogy s nevelt gyerekeket erőszakolta meg az "apjuk". Sajnos sokszor nem tudták bizonyítani. Ez elmebetegségre utal, pedofília. Ez inkább családon belüli erőszaknak nevezném.

Szerintem olyan max. elmaradott, kisebbségnél van, hogy mindkét fél akarja. Erre nem tudok mit mondani.

2016. nov. 21. 17:53
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem egy hirtelen felindulasbol elkovetett zaklatas lenne most az en fokuszom. Hanem ahol ket kozeli csaladtag kozott rovidebb idore vagy akar hosszabbra beszivarog a szexualitas.
2016. nov. 21. 23:00
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, hogy ez egyike a tudomány által még nem feltárt bonyolult neuroendokrin történések és lelki folyamatok kapcsolatának. A minden pozitív emberi kapcsolat során termelődő oxitocin hormonnak sokféle lelki és testi hatása van. A lelki hatás egyértelműen az, hogy segíti az emberek közti kapcsolat, vonzódás kialakulását a gátlások oldásával, mintegy áthangolódnak a másik ember iránti érzések, kialakul egy sajátos megítélés a másik ember irányában, ami az érintettet pozitív tulajdonságokkal ruházza fel, egy kritika nélküli rajongás állapota. Emellett férfiaknál egyértelműen kimutatható a merevedés létrejötte is, ami az érintett személy számára szexuális ingerként, sőt késztetésként jelentkezik. Ha aztán az agyi gátlások nem tudják legyőzni ezeket a bonyolult belső késztetéseket, akkor bármi létrejöhet. Nincs tudomásunk arról, hogy ilyen esetekben a résztvevők bármiféle logikus és ésszerű magyarázatot tudtak volna adni tettükre. Talán itt is a biológiai történések nem mérnöki pontosságú lefolyásának egyik megnyilvánulásáról van szó. Némi analógiát látok itt olyan esetekkel, amikor pl. egy rablás elkövetője megerőszakolja a 80 éves idős asszonyt. Nyilván nem volt ez soha célja, amikor csak a pénzt akarta elvinni, de a tett izgalmában megemelkedett adrenalin szint szintén erekciót váltott ki, ami aztán a nemi erőszak elkövetéséhez vezetett.
2016. nov. 27. 07:03
 16/24 A kérdező kommentje:
Vagyis ha szexualis izgalomba kerul a ferfi akkotlr nincs megallas ? Ennek a kovetkezmenye a megeroszakolas de ha a noi partner is kivanja fuggetlenul a csaladi kapcsolattol ?
2016. nov. 27. 08:39
 17/24 anonim válasza:
100%
Én az okát nem tudom, de a tanárom mesélte, hogy volt egy olyan diákja, aki mindig kabátba járt, mert gyereket várt a saját bátyjától. És meg is szülte a gyereket. És asszem a szülei egész addig nem tudtak róla. Egyébként az állatvilágban gyakori a testvérek közti szex és a görögöknél teljesen természetes és elfogadott volt, ezért én elkerülhetetlennek látom, hogy ez teljesen megszűnjön a világban. Mindig lesznek olyanok, akik megerőszakolják/szeretkeznek a testvérükkel/gyerekükkel.
2016. nov. 27. 09:21
 18/24 anonim ***** válasza:
65%
Azt hiszem,ez elég bonyolult kérdés.Anyámmal nőttem fel aki nagyon csinos,szép nő volt,mégsem hozott haza egyetlen férfit sem.Tőle kaptam minden szeretetet,jóságot és mint kisgyerek "szerelmes" voltam belé.Ő volt a példakép.Amikor eljutottam abba a korba,úgy 12-13 évesen,hogy érdekelni kezdtek a szexualitást érintő dolgok,ő volt akit meglestem a fürdőszobában és közben játszottam magammal.Aztán lebukás és egy akkoriban nagyon komoly beszélgetés következett,ami csodálatos hatással volt rám,mert nem kellett leselkedni,bujkálni,hanem természetesnek vehettem a meztelenségét.Soha nem volt szexuális kapcsolat,de nézhettem a maszturbálását és a látványra megtehettem én is...
2016. nov. 27. 09:59
 19/24 anonim ***** válasza:
35%
Utolso: hat ti aztan betegek vagytok!!
2016. nov. 27. 14:22
 20/24 A kérdező kommentje:
#18 Na pont erre gondolok. Vajon akiknek a kozeli csaladtagjuk szep es vonzo a kezdetek ota. Vagyis ahogy a szexualitas felebred a tinedzserben es fizikalisan vonzonak talalja a csaladtagjat akkor ez kialakulhat. De miert nincs STOP ? Erosebb a kivancsisag mint a tarsadalomnak valo megfeleles ?
2016. nov. 27. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!