Hülyén viselkedő testvér?
Testvérem azt mondta, hogy elköltözik Pestre és többet vissza se jön. Mondtam, hogy rendben, tegyen úgy, majd látogatóba eljön. Erre azt mondta, hogy ő látogatóba se fog jönni hozzánk, ha kíváncsiak vagyunk rá majd mi elmegyünk hozzá látogatóba. Erre én közöltem vele, hogy ha így gondolja, számítson egy esküvői meghívóra ha majd úgy alakul, de semmi másra. Ha ő nem kíváncsi rám, én se fogom keresni. ( Mindezt teljes hidegvérrel, nyugodtan mondtam. )
Erre ő megsértődött, hogy ő senkinek nem fontos, senkit nem érdekel mi van vele, ő vissza van szorítva és elment.
Sok probléma van vele, pszichológus mondta, hogy kisebbségi komplexusa van, de ő nem hajlandó elfogadni a segítséget sem a családtól, sem a pszichológustól ( "majd ő megoldja egyedül" ). Egyébként "problémái" voltak, amik miatt kis híján elvesztett mindent, de a család megmentette.
Lehet valamit kezdeni vele vagy rá kell hagynunk, hogy ha tönkre teszi az életét, hadd tegye? ( Ha elmegy, nem fogunk járkálni utána, ha nem keres és nem mond el semmit, nem fogunk tudni róla, tehát jó eséllyel tönkre tenné az életét. )
Ez egy eléggé bonyolult ügy.
Ti is jócskán benne vagytok az egészben ahogy kiveszem az írásodból és ő se épp ártatlan.
Kezdem veled, kérdező. (Nem sértésnek mondom meg semmi, csak észrevétel: "Ha elmegy nem fogunk járkálni utána.." Ebből nekem teljesen az jön le, hogy titeket igazából tényleg nem érdekel.. ebből következtetve nem jogos egy kicsit a felháborodása, hogy elhanyagoltnak érzi magát?
De persze ehez jobban bele kéne ásni az ügybe, hogy azért ezt biztosra merjem kijelenteni.
Pszihologushoz járt mint mondtad, de igazából az okot nem írtad, hogy miért is került ő oda? Mi volt a probléma? Hogyan tünt fel?
Természetesen ha saját lábán akar állni az életben, engedni kell, tegye csak úgy ahogy jó neki. De azért érdemes odafigyelni rá ha tudjuk, hogy vannak problémái. Márpedig tudjátok,hisz azt írtad. Egy segítségre szoruló embert magára hagyni nem szép dolog, még ha ezt is kéri.. főleg ha rokon az illető. Le kellene ülnötök és átbeszélni mindent.
Sajnos amit leírtál, az nagyon kevés információ ahoz, hogy itt bárki tudjon neked jó tanácsot adni. Beszéljétek meg a problémákat. Oka van annak, hogy így érez.
További szép napot!
Drog probléma miatt majdnem eladósodott, sikerült haza költözésre bírni, de megint visszaesett ezért elment ( a család nyomására ) pszichológushoz.
Ott azt mondta a szakértő, hogy kisebbségi komplexusa van, érdemes lenne elmennie pszichológushoz rendszeresen.
Persze testvérem reakciója az volt hogy majd ő egyedül megoldja, a család nyomására letette a cuccot, de a pszichológiai problémái és a függősége borzasztó párosítás, pláne hogy minden segítséget elutasít.
Ki akar szakadni, de hogy munkája is legyen Pestre akar menni, ami ide 300 km és ekkora távolságra nem tudunk utána járni, hogy mit csinál. Márpedig elmondani nem fogja, még úgy is tagadta hogy lebukott.
Nos igen, így már fordul a kocka teljesen.
Mi a garancia arra, hogy pesten fog tudni dolgozni? Van már biztos lehetősége? Ha van csak akkor engedjétek, addig ne.
Az ilyen embereken igazából csak rengeteg törődés segíthet. Gyógyszerek, elvonókurák stb nem. Rengeteg beszélgetés, közös program és törődés. Valahogy hatnotok kell rá, de valahogy úgy, hogy pozitívan.
Nemkönnyű, de megoldható.
Nemtudom mennyit szoktatok beszélgetni, ki mit csinál, munkák, életkorok, gyerekek stb. De valahogy szakítsatok több ídőt arra, hogy beszélgessetek. Jobb elmondani minden gondot, mint magunkban tartani.
Sok sikert hozzá, és minden jót kívánok. Remélem sikerül megoldanotok ezt a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!