Adnátok pénzt, vagy érthető ha nem adok?
Anyukám meghalt, apám alkoholista, a bátyám a feleségével él, most jön a második gyerek, én meg egyedül vagyok.
Nem vagyok gazdag, de mivel nincs kire/mire pénzt költenem, sokat tudok spórolni.
Adok a házamra, a ruhámra, meg a kocsimra is, szóval jól érzem magam, nincsenek anyagi gondjaim.
Ezt persze tudja az alkoholista apám is, aki nem tartja velem a kapcsolatot, mert egy szemét irigy dög vagyok. (én nem tartom vele, de mindegy -hisz ő havonta bepróbálkozik vagy üzenget)
A bátyám is kicsit olyan mint apám, de ő nem iszik, ez biztos.
Csak például a pénzhez nem ért, ők olyan emberek, hogy bármennyit lehet nekik adni, semmi maradandó,semmi hasznos, inkább elszórakozzák.
Már régebben is voltak olyan dolgok,hogy én kölcsönadtam a bátyámnak az autómat, és mikor nekem kellett volna az övé, ő nem adta oda, mégpedig azért mert ő nem szereti ha más vezeti az autóját.
Most szeretne pénzt kölcsönkérni, mert jön a második gyerek, penészes a szoba, nem jó a szülészorvos, fizetőset akarnak, mert előzőleg is voltak komplikációk, de ez most olyan hirtelen jött,hogy ő nem tudott rá félretenni, de garantáltan visszafizeti majd nekem.
Igazából ismerem ezt a történetet, apám is mindig kölcsönkért, mindig vissza"akarta" adni, mindig kellett valamire, és aztán soha senki nem látott belőle semmit.(csak a kocsma tulajdonosa)
Persze én tudom,hogy a bátyám nem iszik, de elkölti a pénzt, aztán nem fogja érdekelni,hogy nem örökbe kapta, az lesz,hogy "majd-majd" és évtizedek fognak elmúlni, míg végül meghalok :)
Ezért azt mondtam,hogy nem adok.
Ma odajött a boltban a volt szomszéd néni,hogy szerinte nagyon csúnya dolog,hogy nem segítem a testvérem, mert én tanult ember vagyok, van miből adnom, és gondolkozzak el.
Ez pedig így megy, régen is így ment, ha apám nem kapott, ő is ment panaszkodni, nem mondta el,hogy ő soha nem adja vissza a kölcsönöket, hogy elszórja a pénzt.Ha valakinek van annak adnia kell, és pont.
Most nem tudom,hogy bátyám panaszolta e el a néninek, vagy ő csak apámnak, és apám a néninek, de mindegy is, most akinek csak tudják elmondják,hogy mekkora ro***ék vagyok.
De ezek szerintem nem komoly indokok, hogy erre pénz adjak, oldja meg, ott van személyi kölcsön is, a kamatot meg nyelje le, én nem bank vagyok.
(ezért is sejtem,hogy nem fizetné vissza, mert ugye a bank betudja hajtani, én meg nem)
Konkrétan 500-600 ezer forintot kértek, ez viszont a jelenlegi megtakarításaimnak majdnem kiteszi a felét.
Nem olvastam a válaszokat, bocs, ha ismételek.
Mivel anyuka vagyok, nagyon sajnálom azt a kisgyereket, akit penészes szoba vár, illetve nincsenek meg az érkezéséhez szükséges feltételek. Én azt mondom segíts, ne a bátyádra gondolj, hanem a kicsi gyerekre, ő nem tehet róla, hogy ilyen körülmények közé érkezik.
DE!!!
500-600 ezer forintból már autót lehetne venni, nemhogy szobát festeni. Ez elképesztően drága. Nemrég festettünk, adok egy tippet.
A helyedben vennék két 5 literes Polifarbe Intallert, két 5 literes Polifarbe Platinum falfestéket (általuk választott színben), néhány ecsetet, hengert valamint egy üveg alapozót. Az egész kijön kb. 50 ezerből, és ennyi festékkel még a legamatőrebb pasi is ki tud festeni egy szobát két rétegben. (Én nő vagyok, és ezzel a festékkel tökéletesen sikerült átkennem a konyhámat, senki meg nem mondja, hogy nem festő csinálta. Glettelni mondjuk nem kellett.) Emellé vehetsz mondjuk Brendon kártyát, vagy mondd meg nekik, hogy írják össze a honlapról a szükséges dolgokat x forint értékben, és te megrendeled, kifizeted.
Így biztosan arra megy a pénz, amire szükség van, és olyan összeget mondj, ami nem fáj akkor sem, ha tényleg nem adja vissza.
Fúj,mintha az én testvéremrõl írnál. Õ mikor óvodás lettem már nagykorú volt. Csinált 4 gyereket, hitel hitel hátán...anyunk hamar meghalt, az én apám engem támogatott(kétkezi munkás volt, komfort nélküli házban nõttem fel, mert anyáméknak a bank vitte a házat betegség-halál utàn), az ō apja le se sz@rta, de az enyém segített ha kellett. Na apám is meghalt, volt párszáz ezres megtakarításom és kb kiátkozott a felesége h nem adom nekik oda, mert ott a lakáshitelük. Mi közöm hozzá, mikor felvették kisiskolàs voltam. :/ Mellesleg ebbõl a pénzbõl temettem el aput és fejeztem be a sulit. Persze panaszkodott fūnek-fànak. Egyébként lesajnálom, de nem szeretem ha én vagyok a rossz, ha nem igaz. Nyílván én meg elmondtam, h a temetésre szánt pénzt akarta lenyúlni, az hitelükre amirõl nyílván én tehetek h felvettek, mert becsúszott az elsõ gyerek. Meg a 2. meg a 3. és a 4.
A helyedben közöltem volna a szomszéddal, h sajnos nincs megtakarításod, pláne millió csak úgy puszira a tesódnak, akinek 9 hónapig tartott a meglepõdés h jön a gyerek.Annyit segítenék h vennék festéket és kifesteném a szobàt. A szüléere meg nem kell orvost fogadni, pláne ha nincs rá keret és ezt úgy mondom h 5 hónapja szültem meg a fiam én nem volt fogadott orvosom elvbõl, pedig bõven megtehettem volna. Minek? Baba még nem maradt bent, az orvosoknak, nõvéreknek, szülésznõnek ODA KELL figyelnie pénzelés nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!